Белград. Сръбският депутат Милован Дрецун, председател на парламентарната комисия за

...
Белград. Сръбският депутат Милован Дрецун, председател на парламентарната комисия за
Коментари Харесай

„Новостной фронт“ : Балканската шпиономания върви по плана на поръчителите

Белград. Сръбският народен представител Милован Дрецун, ръководител на парламентарната комисия за Косово съобщи, че чака нервна реакция от страни, които упреква, че имат шпиони в неговата страна, цитира думите му съветската организация “Новостной Фронт “ .

Той насочи още едно скандално обвиняване против България единствено 24 часа след изказването му, че в Сърбия има огромна мрежа от български разузнавачи, Дрецун сподели следното:
„ Българският външен министър не може да дава уроци на сръбски народен представител. Тя (Екатерина Захариева) няма да дефинира какво ще каже депутатът. "

Руският дипломат в Сърбия разяснява, че тези кавги е трябвало да скапват връзките сред двете страни. Вчера българският външен министър остро осъди държанието на Дрецун. Захариева разгласи, че по този мотив сръбският дипломат в София ще бъде извикан във външното министерство.

" Вероятно ще повикаме сръбския дипломат по отношение на обвиняванията на Милован Дрецун ", сподели вицепремиерът и министър на външните работи на България, " Това е още едно неуместно и погрешно обвиняване от сръбския народен представител във връзка с България. "
Според Дрецун „ Захариева в действителност реагира на информацията, предоставена от президента Александър Вучич, че българският боен аташе е взел участие в нерегламентирани дейности. “
" Вместо да отговори на изказването на президента Вучич, тя отговори на казаното от мен и по този метод изпрати известие до нашия президент ", съобщи Дрецун.

„ В идващите дни ще разполагаме с спомагателна информация за дейностите на специфичните служби от някои прилежащи страни на наша територия против нашите ползи. Някои от прилежащите страни ще реагират доста нападателно и нервно. Струва ми се, че нейното обръщение е следното: България не би трябвало да бъде включена в този кръг от страни “, сподели Дрецун.

Защо депутатът е толкоз старателен и приказва повече от президента на страната си остава мистерия. Независимо от това, прави усещане. Дрецун даде обещание, че " доста скоро обществеността ще разбере подробна информация за активността на разследващия център в Скопие, където е имало офицери от Македония, Хърватия и България ".

Той не " изключва опцията работата на центъра да бъде обвързвана с шпионаж в Белград и срещите на съветския и сръбския офицер. "

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разяснява обстановката, като я назова " заговор-провокация " преди контакти на най-високо равнище, което е много постоянно срещано напоследък. Също по този начин Мария Захарова изясни, че в случай че би трябвало да се разяснява видеото, което се появи, тогава първо би трябвало да се разбере по кое време и кой го е снимал и инсталирал.

В четвъртък Милован Дрецун, ръководител на парламентарната комисия в Косово, насочва съществени обвинявания против България по националната телевизия.

" Искам да ви припомня, че неотдавна обществено разгласих, че в Скопие е основан разследващ център, където има шпиони от прилежащи страни като България, Хърватия, Северна Македония... В Сърбия България има извънредно мощно разследващо наличие ", сподели тогава той.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР