Белград. След лансирането на инициативата мини Шенген“ в Скопие миналата

...
Белград. След лансирането на инициативата мини Шенген“ в Скопие миналата
Коментари Харесай

„Независен“ : Мицкоски отиде при Вучич в Белград заедно с лидера на сръбската партия в РСМ

Белград. След лансирането на самодейността „ мини Шенген “ в Скопие предходната седмица, ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски във вторник посети Белград, където се срещна със сръбския президент Александър Вучич, с който са разискали районното съдействие. Заедно с водача на главната опозиционна партия в Република Северна Македония в Белград е бил и заместника му Александър Николовски, както и ръководителят на партията на сърбите в РСМ Иван Стоилкович, написа скопското издание „ Независен “.

Според известието на ВМРО-ДПМНЕ на срещата е разисквано съдействието на двете страни в границите на Европейската национална партия, европейските вероятности и районното съдействие.

„ Мицкоски уточни, че районът би трябвало най-сетне да направи сериозна стъпка във връзка с битката и търсенето на по-добър живот и по -щастливи жители. Бъдещето на района не е в построяването на стени, а в мостовете, които ще донесат по-добър и по-богат живот за всички, а европейската интеграция би трябвало да бъде ускорител на тези процеси “, се споделя в изказването на ВМРО-ДПМНЕ.

Партията не загатва формалното име на самодейността „ Отворени Балкани “, само че показва, че Вучич е приказвал за самодейността „ мини Шенген “, която не би трябвало да се преглежда като опция на Европейския съюз, а като метод за превъзмогване на бариерите и развиване на страните.

Официалният уеб страница на Сръбската прогресивна партия не загатва, че е имало среща сред водачите на двете партии. Няма информация и на уеб страницата на президента на Сърбия.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР