Белгийското правителство е изготвило законопроект, с който да се осигурят

...
Белгийското правителство е изготвило законопроект, с който да се осигурят
Коментари Харесай

Белгия обмисля законодателни промени за забрана на износа на лекарства

Белгийското държавно управление е изготвило законопроект, с който да се обезпечат пълномощия за възбрана на износа на медикаменти и първични материали за тяхното произвеждане, както и на здравно съоръжение, при положение на рецесии като пандемията, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Проектозаконът планува при потребност страната да поема краткотрайно ръководството на служащите и мощностите, свързани с производството на здравни средства. Предвиждат се промени за отделяне и поддръжка на стратегически ресурси за случай на нова зараза.

Промените ще дадат опция на здравния министър в съгласие с цялото държавно управление да постанова краткотрайни ограничавания за обещано лекарство, както и за продажбата и доставката на препарати на даден производител. Законопроектът планува също опция държавното управление да забрани, ограничи и следи вноса, производството, притежанието, използването или продажбата на средства за персонална отбрана.

Обсъждането на законовите промени съответствува с дефицита в Европейски Съюз на ваксини против новото заболяване и въведените европейски ограничавания за експорт на тези препарати. Белгийски специалисти през днешния ден предложиха да се употребяват всевъзможни резрешени в Европейски Съюз ваксини в битката с пандемията, макар данните за другата степен на успеваемост на обособените препарати, в това число по възрастови групи. Според тях всички утвърдени в Европейски Съюз ваксини са подобаващи в преследването на задачата да се лимитират допустимо най-вече случаите на тежко протичане на заболяването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР