Белгийският научен институт за обществено здраве съобщи днес, че горещо

...
Белгийският научен институт за обществено здраве съобщи днес, че горещо
Коментари Харесай

Белгийските власти настояват да не се използва хидроксихлорокин при лечението на Covid-19

Белгийският теоретичен институт за публично здраве заяви през днешния ден, че горещо предлага при опитите за лекуване на заболели от Covid-19 да не се употребява хидроксихлорокин.

Институтът се базира в рекомендацията си на научно мнение, публикувано от английското профилирано издание " Лансет ". Според изданието при 96 000 изследвани заболели, на които лекарството е било приложено, не е открито позитивно влияние.

Вместо това Белгийската организация по медикаментите регистрира, че в страната има документирани случаи, при които болните, приели хидроксихлорокин, са били наранени от промени в сърдечния темп. Уточнява се, че няма потвърден случай в Белгия на гибел, породена от използването на това лекарство.

Институтът към момента учи данните от лечебните заведения, където в страната са настанявани инфектираните с новата болест. Местни медии означават, че поради същата обява в английското издание Световната здравна организация прекъсна проучванията за въздействието на хидроксихлорокин върху заболели от Covid -19. Допълва се, че през вчерашния ден Франция също е приела решение приложението на лекарството да спре.

До през днешния ден в Белгия вирусът взе 9364 жертви, инфектираните са 57 592, а излезлите от болница с усъвършенствано здраве - 15 465 души. За последното денонощие са открити нови 1128 инфектирани, 36 са постъпили в болница и 36 са издъхнали, оповестява Българска телеграфна агенция от Брюксел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР