Белгийският национал Еден Азар призова съдиите на Световното първенство по

...
Белгийският национал Еден Азар призова съдиите на Световното първенство по
Коментари Харесай

Еден Азар: Надявам се на повече жълти картони, така нарушенията ще намалеят

Белгийският национал Еден Азар прикани съдиите на Световното състезание по футбол в Катар да пазят играчи като него и бразилеца Неймар, оповестява организация ДПА.

Азар бе вторият най-фаулиран футболист на шампионата след първия кръг от груповата фаза, а на първото място се подреди Неймар. Бразилецът се контузи в срещата със Сърбия и евентуално ще пропусне идващите два мача на своя тим.

„ Винаги споделям, че в случай че ме фаулират, значи притежавам топката, тъй че това е добър знак, част от играта ми. Но повече играчи като мен, като Неймар, Винисиус Жуниор, биват фаулирани. Трябва да се оправяме с това, няма проблем. То е част от играта “, сподели 31-годишният белгиец.

„ Просто се надявам, че съперниците ще получават жълти картони по-често от в този момент, тъй като тогава ще намалеят и нарушаванията. Реално видяно, в случай че не е осъществено нарушаване против теб, значи не си имал топката “, изясни Азар.

„ Засега се усещам чудесно. Играх 65 минути и мисля, че се показах добре. Но към момента може да напредваме много като тим. Следващият ни мач е след четири дни, аз се възвръщам добре. Да играя е най-важното нещо за мен “, съобщи още Еден Азар.

Звездата на Белгия Еден Азар призна, че златното потомство на отбора е надалеч от най-силните си години, само че все пак има силите да завоюва купата от Световното състезание в Катар. В последното десетилетие съставът на " алените дяволи " бе изпълнен с футболисти от доста висока класа, само че множеството от тях към този момент са в края на кариерата си.

" Ако би трябвало да бъда почтен, мисля, че имахме по-добър късмет преди четири години. Тогава бяхме положителни, само че към момента имаме класата да печелим мачове и да спечелим шампионата. Някои от момчетата са по-възрастни към този момент, само че имаме опит и най-хубавия вратар в света ", разяснява Азар. На Мондиал 2018 в Русия Белгия приключи на трето място.

I hope Eden Hazard gets back to the player we Chelsea fans loved.
— Frank Khalid (@FrankKhalidUK)
" Имаме и един от най-хубавите халфове в света, имаме положителни нападатели. Имаме състава, значимото е нашето предпочитание да спечелим и психическата настройка. Белгия може да стане международен първенец, в случай че сме във форма. Ако ли не, ще ни бъде мъчно ", добави халфът на Реал Мадрид.

В първия си мач на Мондиала Белгия победи Канада с 1:0, а на следващия ден отборът се изправя против Мароко от 15:00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР