Белгийският лидер в производството на микрочипове Melexis започна строежа на

...
Белгийският лидер в производството на микрочипове Melexis започна строежа на
Коментари Харесай

Строят база за производство на микрочипове за €75 милиона в Горубляне

Белгийският водач в производството на микрочипове Melexis стартира градежа на своята нова база в столичния квартал Горубляне. С новата постройка общо базата на компанията там ще се усили с 15 000 квадратни метра. Към момента комплекса на сдружението се разгръща на 7500 квадратни метра.

До края на 2018 година в разширението ще бъдат вложени към 17 милиона евро, а в дълготраен проект то ще донесе вложения от 75 милиона евро в идващите 5 години. Базата би трябвало да бъде подготвена в идващите две години, като тя ще помести произвеждане, научноизследователска и развойна активност, както и складова база.

" Сградата на Melexis в София ще е от ново потомство и е съобразена със актуалните трендове за енергийна успеваемост, като ще разполага с автоматизирана система за ръководство, мъдро следене на температурата и силата на осветлението, повторна приложимост на силата и топлината, употребена от сградната инсталация ", показват от компанията в публично известие.

 Melexis влага нови €75 милиона в България
Белгийски производител на микрочипове влага нови €75 милиона в България

Ще разшири доста активността си у нас и наема още хора

" Имаме за цел да превърнем офиса ни в София в още по-атрактивна локация за български и непознати експерти, които да изберат да живеят и работят тук ", разяснява шефът на Melexis България Силвен Коло.

" За идващите 5 години напред имаме амбициозни проекти, които започваме да осъществяваме поетапно с първата копка на новата постройка. Растежът на екипа ни следва и световната наклонност на Melexis, като набирането на фрагменти през тази година е с фокус към отделите занимаващи се с процес, произвеждане, обмисляне и IT ", добавя Коло.

Melexis навлезе на българския пазар през 2000 година, като все още за сдружението у нас работят над 475 индивида. До края на тази година управлението желае да наеме още 100 души, а до 2022 година чиновниците й да набъбнат с още 300 души.

 Melexis наема 300 чиновници за бизнеса си в София
Белгийски производител на микрочипове наема 300 чиновници за бизнеса си в София

Първите 150 ще бъдат наети до края на тази година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР