Белгийските власти потвърдиха днес два нови случая на заразени с

...
Белгийските власти потвърдиха днес два нови случая на заразени с
Коментари Харесай

Подготвят нови ограничения в Белгия заради Омикрон

Белгийските управляващи потвърдиха през днешния ден два нови случая на инфектирани с разновидността Омикрон на вируса на COVID-19 и с това общият брой доближава четирима, оповестиха локални медии.
Допълва се, че още няколко от взетите проби за проучване евентуално ще се окажат от този вариант. Белгия бе първата страна в Европа, която удостовери навлизането на Омикрон на 26 ноември, а през вчерашния ден бе обявено за втори вирусоносител.
Властите обмислят ново изключително заседание, на което да бъде решено дали се постанова въвеждане на спомагателни ограничавания против разпространяването на заболяването. Преди дни бе решено всички, за които е допустимо, да работят от вкъщи в четири от петте работни дни в седмицата, затворени бяха нощните заведения. Сега се чака решение да бъдат затворени и учебните заведения, тъй като там се откриват главните огнища на болест.
След дни се планува да стартира имунизирането на децата над 5-годишна възраст, а пълнолетните към този момент получават спомагателна доза ваксина. Досега в страната са ваксинирани 89 на 100 от пълнолетните, а броят на умрелите от новата болест доближава 27 100 от началото на пандемията при трайно утежняване на всички индикатори от началото на есента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР