Белгийските власти няма да използват ваксината срещу коронавирус на AstraZeneca

...
Белгийските власти няма да използват ваксината срещу коронавирус на AstraZeneca
Коментари Харесай

Белгия спира да ваксинира с AstraZeneca хора под 55 години

Белгийските управляващи няма да употребяват имунизацията против ковид на AstraZeneca при хора под 55 години в продължение на четири седмици, заяви RTL, представен от БГНЕС.
" Според нашата информация имунизацията на AstraZeneca ще се употребява в Белгия единствено за хора над 55 години. Идеята е тази превантивна мярка да се резервира в продължение на четири седмици. В сегашния миг не е известно от кой момент мярката ще влезе в действие “, заяви телевизионният канал. Това решение е взето след среща на белгийските федерални и районни здравни чиновници. Белгийските медии показват също, че тази мярка предстои на преразглеждане.
 СЗО: Не е доказано, че имунизацията на AstraZeneca предизвиква тромби СЗО: Не е доказано, че имунизацията на AstraZeneca предизвиква тромби
Евентуалната връзка сред имунизацията против COVID-19 на AstraZeneca и редки случаи на кръвни съсиреци наподобява правдоподобна, само че не е пот...
По-рано европейският регулатор EMA в своето изказване призна. В същото време EMA в своите изводи показва, че към момента не може решително да удостовери, че страничните резултати са по-чести при хора на избрана възраст или пол. Събраните данни демонстрират, че множеството от към този момент записаните случаи са при дами под 60-годишна възраст в границите на две седмици след имунизацията.
Още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР