Белгийски футболни клубове гласуваха за създаване на съвместно първенство с

...
Белгийски футболни клубове гласуваха за създаване на съвместно първенство с
Коментари Харесай

Белгийският футбол поиска общо първенство с Нидерландия

Белгийски футболни клубове гласоподаваха за основаване на взаимно състезание с Нидерландия. От професионалната лига в Белгия оповестиха, че 25 клуба единомислещо са приели кардинално съглашение за оформяне на така наречен " БеНеЛига ".

Идеята стои като тематика от години, само че за пръв път има сходно развиване.

" Решението се основава на спортните упоритости на огромните клубове и на нуждата от икономическа непоклатимост за другите професионални клубове. 25-те клуба са единомислещи в желанието си да дадат опция на БеНеЛигата ", се споделя в известието.

Идеи за формата на шампионата бяха обсъждани от месеци сред клубове от двете страни, само че към момента няма съответно предложение. Смята се, че в общо състезание Белгия би се присъединила с осем тима, а Нидерландия - с 10. По-малките клубове в Белгия ще имат вътрешно състезание.

Основното терзание на последователите е, че сходен ход ще е от изгода само за огромните клубове. Преди година " Делойт " пресметна, че основаване на БеНеЛига би донесло до 400 млн. евро годишно от маркетингови и телевизионни права.

Настоящите контракти за телевизионните права в Белгия и Нидерландия са до 2024 година и по тази причина се счита, че възможното обединяване може да стане през 2025 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР