Белгийската прокуратура състави списък от 56 футболни функционери и компании,

...
Белгийската прокуратура състави списък от 56 футболни функционери и компании,
Коментари Харесай

Голям удар по футбола в Белгия! Водещи отбори замесени в корупция?

Белгийската прокуратура сформира лист от 56 футболни функционери и компании, които са подозреваеми за присъединяване в корупционни схеми и разнообразни измами за асимилиране на пари. В последните 3 години прокуратурата проверява локалния футбол в интервенцията " Чисти ръце ".
В листата са имената на ръководители на шест клуба от локалната : Брюж, Гент, Шарлероа, Гент, Котрайк и Стандард Лиеж. Освен това обвинени са някогашните шефове на Андерлехт, Генк, Мехелен, Остенде, Левен и Васланд-Беверен.
Всички те са сътрудничали с двамата водещи футболни сътрудници в страната Арно Баят и Деян Велкович, за които се счита, че са давали подкупи при разнообразни трансферни интервенции. Информацията е била предоставена от самия Велкович, който се е съгласил да сътрудничи.
Освен това са разследвани съдиите Себастиан Делферер и Барт Вертентен. Двамата са обвинени в присъединяване в уговорени мачове. Други обвинени са някогашният треньор на Андерлехт Иван Леко, треньорът на вратарите на белгийския народен тим Ервинг Леменс, треньорите Яник Ферейра, Питер Мейс и други
Очаква се делото да бъде предадено на 27 януари за разглеждане на материалите, след което да се дефинира кои от обвинените ще бъдат оправдани и против кои следствието ще продължи.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР