Белгийската прокуратура издирва автор на надпис, в който се предупреждава,

...
Белгийската прокуратура издирва автор на надпис, в който се предупреждава,
Коментари Харесай

Плашат Брюксел атентат в 18 ч.

Белгийската прокуратура търси създател на надпис, в който се предизвестява, че довечера в Брюксел ще има атентат на централния площад " Гран плас ", оповестиха локални медии. Надписът се е появил нощес на екран до Европейския парламент. 

Властите са иззели записите от камерите за наблюдаване в покрайнините. Прокуратурата се стреми да откри допустимо най-бързо кой е създател на текста, с цел да реши дали съществува действителна опасност. Според надписа атентатът е плануван за 18.00 ч. през днешния ден (19.00 ч. българско време).

Разпространени фотоси на въпросния надпис демонстрират, че той е на британски език и е подписан от " Абула Хакими ". Името на Брюксел в надписа е изписано погрешно, а по-нататък се чете, че ударът ще бъде осъществен от някой " с неонова блуза ". Предполага се, че създател на надписа е бил някой от посетителите на постройката на Екологичен потенциал. 

Информацията бе доказана от представителя на брюкселската прокуратура Дени Гьоман.

Преди дни белгийските управляващи задържаха локален жител, за който се твърди, че подготвял терористичен удар против посолството на Съединени американски щати в Брюксел. Задържаният е притеглен към отговорност, само че отхвърля повдигнатите обвинявания. Според прокуратурата той е бил в подготвеност да нанесе удар напълно скоро и е бил под наблюдението на службите за сигурност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР