Белгийската прокуратура издирва автор на надпис, в който се предупреждава,

...
Белгийската прокуратура издирва автор на надпис, в който се предупреждава,
Коментари Харесай

Предупреждение за атентат в Брюксел - тази вечер в 19 часа

Белгийската прокуратура търси създател на надпис, в който се предизвестява, че довечера в Брюксел ще има атентат на централния площад " Гран плас ", оповестиха локални медии. Надписът се е появил нощес на екран до Европейския парламент. Властите са иззели записите от камерите за наблюдаване в покрайнините. Прокуратурата се стреми да откри допустимо най-бързо кой е създател на текста, с цел да реши дали съществува действителна опасност. Според надписа атентатът е плануван за 18.00 ч. през днешния ден (19.00 ч. българско време).

Разпространени фотоси на въпросния надпис демонстрират, че той е на британски език и е подписан от " Абула Хакими ". Името на Брюксел в надписа е изписано погрешно, а по-нататък се чете, че ударът ще бъде осъществен от някой " с неонова блуза ". Предполага се, че създател на надписа е бил някой от посетителите на постройката на Екологичен потенциал.

Преди дни белгийските управляващи задържаха локален жител, за който се твърди, че подготвял терористичен удар против посолството на Съединени американски щати в Брюксел. Задържаният е притеглен към отговорност, само че отхвърля повдигнатите обвинявания. Според прокуратурата той е бил в подготвеност да нанесе удар напълно скоро и е бил под наблюдението на службите за сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР