Белгийската полиция извърши обиски в офисите на двама евродепутати в

...
Белгийската полиция извърши обиски в офисите на двама евродепутати в
Коментари Харесай

Полицията нахлу в офисите на двама заподозрени по Катаргейт евродепутати

Белгийската полиция извърши обиски в офисите на двама евродепутати в Европейския парламент, които са упрекнати в корупция в абсурда " Qatargate " , съобщо " Политико ". Обиските са били осъществени в офисите на италианския евродепутат Андреа Коцолино и белгийския евродепутат Марк Тарабела на 15-ия етаж на постройката на Народното събрание.

Представителят на федералния прокурор на Белгия, Ерик Ван Дуйс , удостовери осъществяването на обиските във вторник и упрекна двамата евродепутати по отношение на хипотетична мрежа за подкупи, включваща Катар и Мароко.

Тарабела неотдавна се завърна към работата си като евродепутат , откакто прекара месеци в пандиза и под домакински арест сред февруари и май тази година. Офисът му, който беше запечатан от полицията дружно с офиса на Коцолино, в този момент е отворен още веднъж, с цел да му разреши да извършва парламентарната си работа. Коцолино към момента апелира екстрадицията си в Белгия от Италия и офисът му остана запечатан след новите обиски във вторник.

Двамата евродепутати бяха изключени от групата на социалистите и демократите след арестите си и настояват, че са почтени.

Това се случва в миг, в който изглеждаше, че следствието на Катаргейт върви към изчерпване, откакто всички съществени обвинени като се изключи Коцолино и хипотетичния им тартор Пиер Антонио Панцери бяха освободени от пандиза и домакински арест.

Другият упрекнат в корупция в абсурда евродепутат, Ева Каили , се пробва да провежда малко евентуално политическо завръщане.

Пресслужбата на Народното събрание отхвърли да разяснява обиските, само че съобщи, че " оказва цялостно подпомагане на правосъдните управляващи ".
 Катаргейт: Екологичен потенциал смъкна имунитета на Марк Тарабела и Андреа Коцолино
Катаргейт: Екологичен потенциал смъкна имунитета на Марк Тарабела и Андреа Коцолино

Те бяха членове на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, само че по-късно станаха самостоятелни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР