Белгийската компания Марбул, която от десет години произвежда дамски облекла

...
Белгийската компания Марбул, която от десет години произвежда дамски облекла
Коментари Харесай

Белгийска фирма наема 200 шивачки в Стряма

Белгийската компания " Марбул ", която от 10 години създава дамски дрехи в пространства чартърен край Пловдив, построи лична фабрика в района, написа " Капитал ". Инвестицията е за над 4 млн. лева, като множеството от средствата са обезпечени от самата компания, а останалите са европейско финансиране. С новото дружество потенциалът за произвеждане ще нарасне двойно, а броят на служащите ще се усили до над 200 души.

Фабриката се намира в индустриалната зона на село Стряма, където от няколко дни към този момент е пререгистрирано и самото сдружение. Сградата е с повърхност от 3.3 дка и включва индустриална, складова и административна част, а реализатор на строителните работи е " Кордеел България ". Инвестицията в новите пространства е 1.35 млн. евро (близо 2.7 млн. лева.), които са обезпечени от " Марбул ".

" Марбул " работи в България от 2007 година, когато производството от компанията майка в Белгия е трансферирано напълно в България. Продукцията включва разнообразни типове дамски облекла (основно рокли, блузи и тениски), като съвсем цялото количество (над 99 %) е за експорт. Досега предприятието ползваше пространства чартърен в град Раковски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР