Белгийската финансова група KBC обяви, че създава компетентностен център във

...
Белгийската финансова група KBC обяви, че създава компетентностен център във
Коментари Харесай

Премиерът Борисов откри офис на белгийската KBC Груп във Варна с 300 нови работни места

Белгийската финансова група KBC разгласи, че основава компетентностен център във Варна и ще разкрие над 300 нови работни места в морската столица през идващите години. Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов откриха публично локалния KBC Клон България, който ще стартира работа в края на годината в преустроена постройка от комплекса на някогашния Пфое мол Варна върху повърхност от 5500 кв. м.
KBC Груп участва стабилно на българския пазар към този момент повече от десетилетие и заема лидерски позиции във финансовия бранш у нас с сдруженията си Обединена българска банка (ОББ) и ДЗИ. От няколко месеца новото сдружение KBC Клон България действа и в София и към този момент наброява 100 души – най-вече с ИТ профил.
Главният изпълнителен шеф на KBC Йохан Тейс дойде във Варна особено за откриването и разяснява новото стратегическо решение на групата: “KBC има 6 съществени пазара в Европа и България е един от тях. България е постоянен и мощен член на Европейския съюз с висок капацитет и обещаващо бъдеще. В нашия нов компетентностен център ще предоставяме отдалечено редица услуги за останалите страни от групата. Очакваме бързо разгръщане след откриването и търсим да наемем надарени и образовани дейни хора “.
Центърът за споделени услуги ще бъде основан и ръководен по към този момент прочут и сполучлив за KBC модел. Групата започва подобен план през 2011 година в Бърно, Чехия, и все още там към този момент работят към 800 души. Част от наетите във Варна ще се занимават с действия като HR, планов мениджмънт, ръководство на собствеността, ИТ и риск мениджмънт, които са основополагащи за оперирането на компанията. Други ще се занимават с първия план на центъра, обвързван с комерсиално финансиране. Нови позиции ще бъдат разкривани безусловно всяка седмица до запълването на екипите за всички планове.
Кънтри мениджърът на KBC Груп в България и основен изпълнителен шеф на ОББ Петър Андронов акцентира значимостта на белгийската финансова група за българския пазар: „ Присъствието на КВС в България е основно както за стабилността на банковия бранш, по този начин и за привличането на нови вложители, които наблюдават нашето държание. Само един образец: в деня след придобиването на ОББ през юни 2017 година от предходния ѝ гръцки притежател, рейтинговата организация ФИЧ усили рейтинга на ОББ с невижданите 6 степени до най-високия в страната ‘А-‘. КВС носи непоклатимост и предсказуемост. “
„ Варна беше определена в конкуренция с няколко други града в Централна и Източна Европа, измежду които и български. Ние считаме, че Варна се развива в вярна посока и има максимален неосъществен капацитет за напредък. От тук ще обслужваме активността на разнообразни сдружения на KBC Груп. С неспокойствие чакаме новите ни чиновници, които ще получат опция за отлична кариера и възнаграждение в огромна интернационална група, без да се постанова да напущат страната ни. “, добави още Петър Андронов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР