Белфаст. Лидерът на Демократичната юнионистка партия Арлин Фостър поиска честност

...
Белфаст. Лидерът на Демократичната юнионистка партия Арлин Фостър поиска честност
Коментари Харесай

The Guardian: Според ДЮП сделката на Борис Джонсън ще тласне Северна Ирландия в грешна посока

Белфаст. Лидерът на Демократичната юнионистка партия Арлин Фостър изиска почтеност от държавното управление във връзка с Брекзит, като тя даде обещание да продължи да се опълчва на актуалната договорка, до момента в който не бъдат направени промени, написа английският вестник The Guarduian
Тя съобщи пред партийна конференция, че актуалното съглашение за отдръпване ще води Северна Ирландия в „ неверна посока “.
Фостър сподели: „ Тъй като нашите 10 гласа са доста значими в Народното събрание, ние имаме огромна отговорност да подсигуряваме, че поддържаме верните решения за Северна Ирландия, само че имаме и смелостта, и силата да се надигнем и да кажем „ не “, когато би трябвало “.
„ Що се отнася до Брекзит, ние няма да дадем поддръжка на държавното управление, защото считаме, че те позволяват фундаментална неточност и работят по метод, който е гибелен за Северна Ирландия и ни води в неверна посока. Ние ще им се противопоставим и ще използваме гласовете си, с цел да ги победим. Позволете ми да кажа ясно от тази платформа през днешния ден, че желаеме да подкрепим договорка, която работи за цялото Обединено кралство и която не оставя Северна Ирландия зад тила му.
„ Но без смяна няма да гласуваме за договорката на премиера. Би било неприятно за Северна Ирландия стопански и ще отслаби основите на това огромно Обединено кралство. "
По-рано водачът в Уестминстър на партията Найджъл Додс загатна речта на Борис Джонсън на същото събитие предходната година, когато той даде обещание да не издига стопански бариери в Ирландско море.
Джонсън беше споделил: „ Ако искахме да променим нашите регулации, тогава ще би трябвало да оставим Северна Ирландия зад себе си като икономическа полуколония на Европейски Съюз. Ще повредим тъканта на съюза. "
Додс сподели на делегатите: " Придържайте се към думата си, министър-председателю. "
Той добави: „ Тази партия постоянно е казвала ясно, че желаеме договорка. Сделка, която работи за цялото Обединено кралство и за Европейския съюз. Сделка, която признава неповторимата история и география на Северна Ирландия.
„ Сделка, която поддържа нашата бизнес общественост и фамилии от тази провинция. Но тази партия ще поддържа само договорка, която подсигурява, че Северна Ирландия напуща Европейския съюз по метод, който пази както икономическата, по този начин и конституционната целокупност на нашето Обединено кралство. "
Настоящата договорка даде " най-лошото от двата свята ", заключи той, като съобщи, че макар че партията желае да обезпечи Брекзит, тя няма да го направи на " всяка цена ".
Джонсън и неговият екип за договаряния договориха нова договорка с Европейски Съюз предходната седмица, която включваше специфични договорености за района, позволяващи на Обединеното кралство да напусне митническия съюз, до момента в който Северна Ирландия продължава да съблюдава някои от митническите закони на блока.
Ако заседава, Народното събрание на Северна Ирландия ще може да гласоподава през 2024 година дали да продължи да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз, само че все още тази институция не действа.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР