Белезници и за лошото, и за доброто подкупни ченгетаСледили ги

...
Белезници и за лошото, и за доброто подкупни ченгетаСледили ги
Коментари Харесай

Катаджия вземал от 100 до 180 лв. рушвет, колегата му - по 40 лв.

Белезници и за неприятното, и за положителното подкупни ченгета
Следили ги от есента на 2021 година

Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинявания на двама полицейски чиновници от КАТ за поискани и получени подкупи от водачи. За единия от тях действието е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение и е обвързвано със серия от случаи.

Разследването е формирано и следено от окръжните прокурори в края на ноември 2021 година по материали на Дирекция “Вътрешна сигурност” при Министерство на вътрешните работи. Работата по случая е предоставена на следовател от Окръжния следствен отдел, а не на проверяващи служители на реда. Установено е, че в интервала от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година 52-годишният младши автоконтрольор Н. Н. повече от един път изискал и взел рушвети от 100 до 180 лева от жители против изискването да не извърши свои служебни отговорности и да не ги глоби за разнообразни нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.

Неговият 41-годишен сътрудник П. Н. бил много по-скромен - той ще дава отговор единствено за един рушвет от 40 лв., също получен от водач на пътя. И двамата катаджии са арестувани за 72 часа в ареста и се чака искане до Варненския областен съд да ги остави за непрекъснато зад решетките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР