Бележитият италиански вратар Джанлуиджи Буфон хвърли малко повече светлина върху

...
Бележитият италиански вратар Джанлуиджи Буфон хвърли малко повече светлина върху
Коментари Харесай

Буфон: Мога да приключа след 12 месеца или 15 дни

Бележитият италиански вратар Джанлуиджи Буфон хвърли малко повече светлина върху аргументите, които го тласнаха да завърши случката си в Пари Сен Жермен след единствено един сезон. Легендата на италианския футбол беше безапелационен, че търси нови страсти и е имал задоволително време да намерения върху бъдещето си във френския първенец.

След 17 сезона в Ювентус през лятото на предходната година ветеранът разгласи, че ще потърси ново премеждие и скоро по-късно светът научи за сделката сред него и ПСЖ. Там за първи път от много време 41-годишният пазач се оказа в ролята на втори вратар и това изигра роля при решението му.

„ Онзи ден прочетох една имитация, която доста ми хареса. Франческо Гуидолин беше запитан дали би бил благополучен от завръщане във Верона, а той отвърна: „ Емоциите са това, което диря.” Да ви кажа истината, аз също диря емоции”, съобщи Буфон.

„ ПСЖ преди пет месеца ми споделиха, че в края на сезона към този момент ще имам ролята на втори вратар. От януари до момента имах задоволително време да мисля по този въпрос и стигнах до извода, че отва не е за мен. Затова се отхвърлих от доста пари и опцията да продължа по този начин още сезон.”

„ Тяхното искане беше изцяло законно, разбираемо и офертата беше вълнуваща. Въпреки това на 41 години имам тази съвсем физиологична потребност от чувства. Емоциите внасят сила, фантазии, възприятие за принадлежност към нещо значимо. Това беше и избор, който нямаше да бъде в никакъв спор с моето минало в Ювентус.”

„ Сега се намирам в същото състояние като предишното лято – в невероятна кондиция и спокоен, в положение на безспорен покой, а всички порти пред мен са отворени. Всичко може да завърши след 12 месеца или 15 дни.”

„ Получих хубави оферти, само че ми липсва този подтик, за който се оглеждам. В подобен случай мога да си дам година единствено за мен. Една година, в която да се изучавам. Бих желал да навестявам треньорски курсове, може би ще изучавам за състезателен шеф или даже в бизнес учебно заведение. Бих желал да подобря британския си език. Искам да натрупам уменията, от които нуждая се, с цел да държа всичките си варианти отворени за в бъдеще.”

„ Искам да бъда явен: прекарването в Париж беше извънредно по всеки вероятен метод. Имаше единствено един минус: то ми костваше време надалеч от моите брачна половинка и деца, само че в този момент ще наваксам”, добави Буфон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР