Беласица (Петрич) остана без старши треньора си. Венцеслав Иванов освободи

...
Беласица (Петрич) остана без старши треньора си. Венцеслав Иванов освободи
Коментари Харесай

Раздяла в Беласица! Венцеслав Иванов обяви, че вече не е старши треньор

Беласица (Петрич) остана без старши треньора си. Венцеслав Иванов освободи поста след загубата от едноименния отбор на Созопол с 2:3. Мачът от 32-ия кръг на Втора лига се игра в петък. Раздялата е изненадваща, тъй като „ комитите “ бяха измежду приятните изненади в сегашния сезон. Венцеслав Иванов разяснява пред Sportal.bg за какво се стигна до това решение.
 Голово шоу в Симитли и победа за Созопол Голово шоу в Симитли и победа за Созопол
„ Загубихме последните четири мача. Проведохме диалог с управлението и стигнахме до заключението, че е нужна смяна. Благодаря на хората, които управляват клуба за това, че ми дадоха опция да работя. Когато започнах, те сложиха цел да спечелим 40 точки. Постигнахме я пет кръга преди края на сезона. Амбициозен съм и незабавно самичък започнах ново предизвикателство – да се борим за промоция. Имахме шансове да осъществим тази задача до преди последния мач. Загубата от Созопол обаче сложи точка на желанията ни. Не успяхме, което значи, че аз като треньор и тима, който повеждам не сме подготвени да създадем идната крачка, макар голямото ни предпочитание. След разочарованието против Созопол трябваше да има реакция с цел да се „ разсънят “ футболистите. Затова се разделяме. 

След мощната есен, напролет беше по-трудно. Имам пояснение. Не успяхме най-малко за един мач да се съберем в най-благоприятен състав поради травми и санкции. Въпреки това излязохме с чест от обстановката. Изключението са последните четири срещи. За негативите ни в тях способстваха и странични фактори. Наказваха ни пресилено. Във всеки от последните три дуела беше отсъждана дузпа против нас. 
 Беласица недоволства против съдийството Беласица недоволства против съдийството
Реален разбор на направеното от тима през отиващия си сезон, демонстрира обаче, че акцията е сполучлива за Беласица. Едва ли някой е очаквал след 13-годишна пауза толкоз мощно завръщане на отбора в професионалния футбол. В хода на сезона не изиграхме нито един дуел като хазаин, а приемахме противниците в Симитли, на към 70 км от Петрич. Възможностите на отбора са скромни от всякакво естество. Не сме правили селекция. 
 Венцеслав Иванов: Имаме нова цел Венцеслав Иванов: Имаме нова цел
Заложихме на локални млади състезатели, съвсем без опит в професионалния футбол, които изкачиха тима от Трета аматьорска във Втора лига и заслужават почитание за постигнатото. Ето, против Созопол играхме с шест футболисти на възраст под 21 години. Никой не вярваше, че ще се представим добре. Показахме обаче, че тима има капацитет. Сегашният състав има солидна основа и в бъдеще би трябвало да се надгражда и развива. Искрено искам това да се случи “.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР