Беларуският президент може да основава действията си на политическа стратегия,

...
Беларуският президент може да основава действията си на политическа стратегия,
Коментари Харесай

„Гардиън“:Лукашенко действа въз основа на „теорията на лудия“

Беларуският президент може да основава дейностите си на политическа тактика, известна като „ доктрина на лудия “, написа професорът от Лондонския академични лицей Андрю Уилсън, един от водещите английски специалисти по постсъветските страни, в собствен коментар във в. „ Гардиън “.

Най-често тази тактичност се свързва с президента на Съединени американски щати, който в края на 60 -те години, по време на борбата със Северен Виетнам и Съюз на съветските социалистически републики, искаше да бъде считан за кадърен на най -нерационалните и рискови дейности, в това число потреблението на нуклеарни оръжия. В резултат на това съперниците трябваше да се опасяват от тежки последствия и да вършат отстъпки.
 Лукашенко: Да се преразгледа броят на беларуските дипломати в Европа Лукашенко: Да се преразгледа броят на беларуските дипломати в Европа
Президентът на Беларус Александър Лукашенко разпореди да се преразгледа броят на чиновниците в дипломатическите представителства на стр...

Уилсън изброява дълъг лист от кавги, свързани с дейностите на Лукашенко и неговите чиновници: единствено през последната седмица от Олимпиадата в Токио белоруската спортистка Кристина Тимановская бе принудена да емигрира в Полша, при подозрителни условия, а на европейските дипломати се постанова незабавно да търсят отговор на идващите незаконни мигранти в Европейски Съюз, което провежда Минск. Преди това беларуските управляващи приземиха аероплан на Ryanair, с цел да задържат опозиционен деятел, затвориха границите с Украйна и продължиха брутално да преследват политическите съперници в страната.

„ Лукашенко може да не е прочел многочислените биографии на Ричард Никсън, само че евентуално тества на процедура неговата„ доктрина за лудия “, съгласно която непредсказуемостта и безразсъдното държание са от изгода, объркващи съперници и даже съдружници “, написа Уилсън. „ В случая тези европейски страни, които са по -снизходителни към Беларус, ще се съмняват, че глобите против страната си костват всички тези проблеми. "

Но Уилсън е уверен, че Западът би трябвало да отговори на такова държание с нови наказания, в това число против съветски и беларуски олигарси, " които поддържат режима ". Той също по този начин счита, че западните страни са задължени да дават по -активно помощ на Украйна, както и да оказват помощ на Литва в опазването на границите на Европейския съюз.

„ Независимо дали това безумство е резултат от политически пресмятания, на [белоруския] деспот не трябва повече да се разрешава да се държи с такава безотговорност “, заключава Уилсън. „ Впрочем, защитавайки себе си и другите страни, не би трябвало да забравяме, че най-вече от всички в този момент страдат самите беларуси. “

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР