Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди за световна война в случай

...
Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди за световна война в случай
Коментари Харесай

Лукашенко заплаши: Това може да доведе до световна война!

Беларуският президент Александър Лукашенко предизвести за международна война при положение на въоръжен спор в Беларус. Такова изказване той направи в сряда на среща с парламентаристи, членове на Конституционната комисия и представители на държавни органи, оповестява ТАСС.

Беларуският водач прикани задграничните сили да не се пробват да дестабилизират обстановката в страната. " Апелирам цялата международна общественост: няма смисъл да разклащате Беларус ".

" Ние сме дребна страна, само че ще отговорим съответно. В света има сходни образци. И преди да предприемете остри, недомислени придвижвания, не забравяйте, че Беларус е центърът на Европа. И в случай че нещо избухне тук, това ще е следващата международна война ", разяснява Лукашенко.

Той добави, че при положение на външна експанзия Беларус не чака да завоюва войната, само че въоръжените сили на страната ще могат да нанесат неприемливи вреди на врага, както планува военната теория. " Това е записано във военни документи. Затова, преди да дрънкате оръжия по нашите граници, би трябвало да си помислите ", сподели Лукашенко.

Лукашенко прикани да не се позволява разединение в обществото на фона на провокативни дейности, ориентирани против републиката.

" Както демонстрират събитията от последните два дни, те няма да ни оставят да живеем в мир. Те ще предизвикат и упрекват, притискат, разрушават. В същото време на управническо равнище е належащо да се разширят опциите - реализация на патриотично дейни жители, с цел да ги превърнем в сътрудници на страната ".

Той акцентира, че държавният уред в тези условия би трябвало да работи " по-хармонично и нападателно от всеки път, реализирайки дилемите, които сме си определили на VI Всебелоруско национално заседание ". " Трябва да можем да реагираме на всевъзможни промени, само че тъй че да не се отклоняваме от главния курс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР