Беларуският президент Александър Лукашенко нарече руския президент Владимир Путин Владимир

...
Беларуският президент Александър Лукашенко нарече руския президент Владимир Путин Владимир
Коментари Харесай

Лукашенко смята Путин за свой по-голям брат, който трябва да помага

Беларуският президент Александър Лукашенко назова съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През собствен "по-голям брат " в изявление пред украинския публицист Дмитро Гордон, съобщи ТАСС.

"Смятам Владимир Владимирович за собствен по-голям брат... Но не в смисъл, че ти си старши, а ние тук сме младши. Не. Ти в действителност си по-голям брат по възраст и (политическа) тежест. По-големият брат би трябвало да оказва помощ, да поддържа, да подсказва. Не да поставя препънки, а да поддържа ", сподели Лукашенко в изявлението, обещано преди президентските избори в Беларус на 9 август.

Той призна, че в връзките му с Путин несъмнено има напрежение, и добави, че в никакъв случай не е бил подлаган на напън от съветския президент. Лукашенко сподели, че не вижда опасност в съществуващите съветски бази в Беларус.

Според него Путин няма да остане на поста до 2036 година, защото не има намерение да се държи за властта до края. Лукашенко съобщи, че не се показва на друга служба с изключение на като президент. Той счита, че не е допустимо обединяване сред Русия и Беларус.

Президентът на Беларус: Арестувахме жители на Съединени американски щати

Лукашенко сподели, че в никакъв случай няма да избяга от родината си, тъй като счита това за погрешно и тъй като няма пари. Според него Украйна "безхаберно и неуместно " е предала Крим, а през 2014 година в Киев е бил осъществен прелом.

По думите му Украйна в никакъв случай няма да бъде нападната с войски от територията на Беларус. Той съобщи, че Украйна, Русия и Беларус са приятелски страни, които би трябвало да уреждат всичките си различия и да бъдат дружно, отбелязва БТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР