Беларуският опозиционер Валерий Цепалко съобщи в профила си в Telegram,

...
Беларуският опозиционер Валерий Цепалко съобщи в профила си в Telegram,
Коментари Харесай

Белоруският президент Лукашенко е в болница в Москва

Беларуският опозиционер Валерий Цепалко заяви в профила си в Telegram, че след среща на четири очи и чаша чай президентът на Беларус Александър Лукашенко е бил признат по неотложност в Централната клинична болница в Москва.

„ Според информацията, която имаме, изискваща в допълнение удостоверение, Лукашенко е откаран незабавно след среща с Путин на затворени порти, в Централната клинична болница на Москва, където се намира сега. Най-добрите експерти бяха изпратени да го лекуват от положение, което лекарите определяха като сериозно. Извършено е филтриране на кръвта “, написа Цепкало.

Валерий Цепалко твърди, че положението на Лукашенко не разрешава да бъде превозен, съобщава  BG ON Air.

„ Организираните ограничения за спасяването на беларуския деспот имаха за цел да разсеят спекулациите за възможното присъединяване на Кремъл в отравянето му “, прецизира опозиционерът. Той приканва западните водачи да се провеждат и да обсъдят опцията за провеждането на избори.

Цепкало упорства и за провеждането на почтени избори в Беларус, които да са в сходство с Всеобщата декларация за правата на индивида.

„ По този метод ще създадем законна институция в очите на всички беларуси и международната общественост като цяло. Провеждането на избори в подобен незабавен миг освен ще помогне за връщането на закона и реда в Беларус, само че и ще постави основите за стабилизация на обстановката по границите на Европейския съюз и света като цяло “, приканва Валерий Цепкало.

Етикети: болницалукашенкоМосква
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР