Беларуските власти заявиха в понеделник, че са забранили на европейската

...
Беларуските власти заявиха в понеделник, че са забранили на европейската
Коментари Харесай

Беларус спря излъчването на "Евронюз"

Беларуските управляващи обявиха в понеделник, че са забранили на европейската новинарска мрежа Euronews да излъчва, ход избран от критиците на президента Александър Лукашенко като нов акт на цензура, предава " Франс прес ".
Министерството на информацията съобщи, че " е изключило Euronews " от лист на задгранични медии с право на лъчение в страната. Министерството съобщи, че каналът със седалище във френския град Лион ще бъде сменен от съветски стратегии, отдадени на Втората международна война.
Говорител на министерството съобщи пред съветската държавна организация РИА " Новости ", че лицензът за лъчение на Euronews не е възобновен, защото каналът нарушава законодателството, като пуска реклами на британски, вместо на съветски или беларуски. Изтъкнатият белоруски деятел за правата на индивида Алес Бяляцки съобщи, че решението е част от напъните за отделяне на страната от самостоятелни медии. " Беларус ще попадне в осведомителна обсада, това е, което е належащо на режима ", сподели той.
Беларуската журналистка и политически анализатор Хана Любакова съобщи в Twitter, че програмата ще може бъде следена в Интернет, само че " явно това е опит за ограничение на достъпа до информация “.
Беларус беше обзет от месеци на невиждани антиправителствени демонстрации, избухнали след оспорвани президентски избори предишния август, когато Лукашенко завоюва шести мандат.
Беларуските сили за сигурност започнаха сурови репресии против митингите, задържайки стачкуващи и прогонвайки опозиционните водачи в заточение, припомня Агенция Франс Прес и добавя, че това е било съчетано и с напън върху самостоятелните медии.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР