Беларуските сили за сигурност задържаха над 100 души и използваха

...
Беларуските сили за сигурност задържаха над 100 души и използваха
Коментари Харесай

Водни оръдия срещу демонстранти в Минск, ЕС не признава Лукашенко ца президент

Беларуските сили за сигурност задържаха над 100 души и използваха водни оръдия, с цел да разпилян хиляди стачкуващи, които излязоха нощес по улиците на Минск да стачкуват против президента Александър Лукашенко, съобщи Франс прес.

Според репортери на Агенция Франс Прес до 5000 души са минали на шествие по бул. в центъра на столицата. Правозащитната организация " Вясна " заяви за 115 арестувани стачкуващи.

Много хора носеха картонени корони на главите си в алюзия с полагането на клетва от Лукашенко. " Не сме те избирали! " и " Ти си станал изцяло изкуфял! ", гласяха надписите на плакати, носени от протестиращите.

Пренебрегвайки апелите за слагане на завършек на 26-годишното му ръководство, Лукашенко постави клетва за шести мандат след избори, които опозицията и няколко непознати държавни управления оповестиха за фалшифицирани, означи Ройтерс.

Вчера по обед държавните медии оповестиха, че Александър Лукашенко е положил клетва на необявена гала по встъпване служба за нов мандат като президент, състояла се в резиденцията му в Минск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР