Беларуската спринтьорка Кристина Цимановская, която , кацна на летището в

...
Беларуската спринтьорка Кристина Цимановская, която , кацна на летището в
Коментари Харесай

Беларуската лекоатлетка, която поиска убежище в Европа, пристигна в Австрия

Беларуската спринтьорка Кристина Цимановская, която , кацна на летището в австрийската столица Виена в сряда следобяд, съобщи Агенция Франс Прес. Очаква се тя да пътува за Варшава, откакто Полша ѝ издаде филантропична виза, са съобщили от австрийското министерство на външните работи.

По-рано Австрия беше посочена като допустима страна хазаин на Цимановская. Нейният треньор, Филип Анфрид, е от тази страна. Виена обаче се колебае поради обстоятелството, че е един от главните стопански сътрудници на Беларус, където се намират четири от огромните ѝ компании. Австрийското външно министерство обаче увери, че тя може да разчита на поддръжката на Виена, в случай че желае да подаде молба за леговище и че решението зависи от нея.

От своя страна представителите на Беларуската фондация за спортна взаимност, организация, подкрепяща спортисти, изправени пред репресии от режима на Александър Лукашенко, обявиха, че ще приветстват Цимановская при идването ѝ във Варшава, дружно с други белоруски деятели за народна власт.

Припомняме, че съгласно Цимановская върху нея е упражняван напън и те се пробват да я изведат от Япония без нейното единодушие.
 Още двама беларуски спортисти отхвърлиха да се върнат в Беларус
Още двама беларуски спортисти отхвърлиха да се върнат в Беларус

Заради репресиите в страната…

Още двама спортисти от Беларус отхвърлиха да се върнат в родината си - седмобойката Яна Максимова и нейният брачен партньор, лекоатлетът Андрей Кравченко.

В понеделник представителят на МОК съобщи, че е подхванал редица дейности против Олимпийския комитет на Беларус в навечерието на игрите след национални митинги в страната. През март МОК отхвърли да признае избора на сина на Лукашенко Виктор за началник на Олимпийския комитет на странат а. И татко, и наследник имат неразрешена да посещават игрите през декември.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР