Бежанци буквално на тумби прескачат оградата на границата. Дори не

...
Бежанци буквално на тумби прескачат оградата на границата. Дори не
Коментари Харесай

Каналджии се гаврят с БГ граничари с клипчета в TikTok с арабска чалга, а бежанците нахлуват на тумби

Бежанци безусловно на тумби прескачат оградата на границата. Дори не употребяват и алуминиевите стълби, а работят единствено с ръце и крайници. За похлупак си вършат клипове в Тик-Ток и ги озвучават с арабски шлагери, написа „ Телеграф “.

От Министерство на вътрешните работи пък обявиха, че натискът е скочил двойно през летните месеци. В петък служебният силов министър Иван Демерджиев отиде наинспекция на българско-турската граница.

Промоция

Агенти на ДАНС са засекли, че от началото на лятото трафикантите всеобщо са свалили цените за прекосяване през България. Ако до момента тя беше по 1000-1200 евро на човек, сега е по Е800-900. „ Причината е, че групите към този момент са от най-малко 30-40 индивида. По-лесно се минава през гори и планински региони. Температурите го разрешават “, обясниха сътрудници на родното ФБР.

В същото време от гръцка и турска страна всеобщо са почнали да пускат надуваеми лодки, които по р. Марица стигат до българския бряг. Само преди няколко дни афганистанка роди в такава лодка. Мигрантите в лодката пробвали да стигнат от турския окръг Одрин до Гърция. Гръцките граничари обаче за идващ път изтласкали противозаконните мигранти обратно към Турция.

Щрак

Проверка на медията сподели, че един от най-оборотните каналджии сега се споделя Мохамед. Той нападна всяка седмица границата ни по няколко пъти и води групи най-вече от сирийски бежанци.

В Тик-Ток разгласява всяка своя крачка, като даже театралничи пред обектива. Кара бежанците да махат и да се усмихват. На един от клиповете се вижда по какъв начин десетки мъже, облечени в черни спортни облекла и черни раници на гърба, прескачат безусловно необезпокоявани оградата на българско-турската ни вадичка. Той снима и точното местонахождение, което е написано на железна табелка, закрепена на мрежата.

На друго видео каналджията изписва даже цената за преход през България на арабски, а по-късно озвучава с клип на египетски артист. Мохамед се е изгаврил в последното си създание в Тик-Ток. На него е предиздвикал бежанците да полегнат на зелена поляна и да наредят край себе си багажи все едно са на пикник.

Маршрут

Граничари описаха, че трафикантите транспортират групите сега най-много с камиони, в ремаркета и тирове. Причината е, че групите са огромни и не могат да бъдат блъскани в таксита както преди или в леки коли. Тук-там имало по някой джип, само че към този момент се държало главно на тежките возила с огромни каросерии. Преди месец беше заловен каналджия, натоварил група в багажното, който опита да избяга в региона на Средец.

„ За да не ги заловен, защото към този момент им беше осветлен маршрутът през Ихтиман, трафикантите оставят бежанците в село Калугерово. Оттам тръгвали към Калотина, с цел да влязат в Сърбия.

Служебният Министерство на вътрешните работи началник на ревизия

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в петък бена работно посещаване на българско-турската граница в зоната на отговорност на РДГП - Елхово, споделиха от Министерство на вътрешните работи. Целта е да се запознае на място с организацията на работа, динамичността на миграционните процеси и оперативната конюнктура.

Демерджиев ще отиде и в регионалната администрация на Русе. На място ще бъде разискван трафикът на транспортни средства през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР