Бегачи и колоездачи премериха сили на Витоша летен фест 2018

...
Бегачи и колоездачи премериха сили на Витоша летен фест 2018
Коментари Харесай

Бегачи и колоездачи премериха сили на „Витоша летен фест 2018”
Бегачи и колоездачи премериха сили на „ Витоша летен фест 2018 ”
Спортни надпревари, занимателна стратегия, песни, танци и разнообразни демонстрации. Това бяха единствено една дребна част от заниманията, включени в програмата на провелия се „ Витоша летен фест 2018 “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Събитието се провежда от Столична община и Фондация „ София - Европейска столица на спорта “ и е част от самодейност „ София - Европейска столица на спорта 2018 “. Провежда се за четвърта година, а мястото още веднъж бе хижа „ Момина канара “ на Витоша.

„ Това е емблематично място за софиянци. Оттук потеглят 12 километра тичане, а участниците са най-хубавите в България. Има и трасе за планинско колоездене – 7, 14 и 21 километра, съгласно възрастовите групи. Маршрутът също е тежък, с денивелация. Има и поход за всички участници “, описа Анатолий Илиев, учредителен секретар на самодейността „ София 2018 – Европейска столица на спорта “.

Състезанията бяха в две дисциплини – планинско тичане по 12-километровото трасе „ Кумата “, както и планинско колоездене - старт по 7/20 - километровото (една/три обиколки) трасе „ Копитото “. Проведе се и туристически поход с дължани 3,5 километра и времетраене към 2 часа, който беше под надпис „ Обичам Витоша “.

Организаторите споделят, че ползата към надпреварите е огромен, а в двете дисциплини присъединяване са взели към 650 души.

„ Подготовката за дългите бягания е целогодишна. Аз се състезавам от 14-годишна възраст. Оттогава не съм спирал да упражнявам. Всеки ден тичам сред 20 и 25 километра “, споделя Димчо Митов, който финишира първи в планинското тичане.

Той споделя, че силата, която го стимулира да продължава с тежките тренировки е само вътрешното предпочитание за себеусъвършенстване.

Някои от участниците обаче не бяха пристигнали за победа, а поради приятното преживяване. „ За първи път пристигам тук. Емоцията е огромна. Не съм от най-хубавите, само че взех решение да опитвам. Надявам се, да не съм от последните. Ще бъде ваучър “, показа Десислава, участник в колоезденето с дължина 21 километра.

Тази година в програмата бяха включени и други забавни прояви, като конкуренция по бързо разтягане на палатка и изтегляне на въже, а децата използваха гратис опънатия над Боянската река алпийски тролей. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР