Бегачи-ентусиасти от различни български градове, които дори не се познават

...
Бегачи-ентусиасти от различни български градове, които дори не се познават
Коментари Харесай

Run for Pirin започва

Бегачи-ентусиасти от разнообразни български градове, които даже не се познават "на живо ", ще тичат в символ на митинг и на щафетен принцип от Свиленград до София, с цел да пренесат посланията на хората, недоволни от министерското решение за Пирин.

Инициативата RunForPirin ще премине през 10 български града, в които жители стачкуват против решението от 28 декември 2017, като във всяко от обитаемоте места бегачите ще събират послания от локалните поданици към ръководещите по отношение на взетото решение за смяна в Плана за ръководство на Националния парк, отварящо пътя за застрояването на планината.

Ден преди формалния старт на щафетата със собствен лъч ще се включи и група бургаски бегачи, които ще изминат дистанцията от Бургас до Средец (32 км), с цел да загреят трасето на България и да покажат своя митинг за протичащото се в Пирин. Тяхното тичане с идея стартира в 10:00 ч. пред "Часовника " в центъра на Бургас, където всеки четвъртък от 4 януари насам се събират бургазлии, с цел да стачкуват за Пирин (както и този четвъртък - 1 февруари от 18.30 часа).
"Моето персонално обръщение е да не се позволяват взаимни отстъпки с най-ценния запас на България - неповторимо красивата природа. Искам да има какво да демонстрирам на моите деца, които желая да останат да живеят в България.... И ми омръзна да ни вършат на простаци. Който е свободен, може да се включи! Това няма да бъде съревнование. Може също да дойдете да ни изпратите, като донесете и вашите послания, написани на хартия - за Пирин, за България, за Бургас, които ще преминат през доста градове в България и ще стигнат до София, където се взема решение ориста на страната ни. " - споделя един от участниците в бургаската група - Владимир Димитров.
Твърде дълго политиците пренебрегват митингите на хилядите хора, излезли по улиците на над 20 града в България и повече от 10 града по целия свят, а глухотата на държавното управление се ускорява. Дори отношението им към природата става още по-безочливо и безскрупулно, с открити поръчки за осакатяване и на другите национални паркове. 
"Време е да освежим митингите и да покажем, че нашите сили не понижават и че дружно ще ставаме все по-силни. Ще бягаме за Пирин, само че и за България! " - декларират бегачите.

Всеки е добре пристигнал да поддържа самодейността като бяга по дадена права, посрещне групата в обитаемоте места, през които минава, или изпрати посредством бегачите своето обръщение за Пирин.
За повече информация следете страницата на събитието. #SavePirin.

Ден 1, петък, 02.02.2018 година
Тръгване: 9:00 часа от Свиленград (Стария мост)
Преминаване през Любимец, Харманли, с. Стойките
Пристигане: към 18:00 часа в Хасково (площад Свобода)
Ден 2, събота, 03.02.2018 година
Тръгване: 7:00 часа от Хасково (площад Свобода)
Преминаване през с. Горски извор, с. Бяла река, с. Дълбок извор
Пристигане: към 16:00 часа в Асеновград (Информационен център)

Ден 3, неделя, 04.02.2018 година
Тръгване: 9:00 часа от Асеновград (Информационен център)
Пристигане: към 12:00 часа в Пловдив (Площад "Съединение ")

Тръгване: 12:30 часа от Пловдив (Площад "Съединение ")
Пристигане: към 16:30 часа в Пазарджик (площад Константин Величков)

Щафетата ще мине още през: Велинград, Разлог, Благоевград, Дупница и ще финишира на 8 февруари в София, включвайки се в обичайния митинг в четвъртък вечер за запазването на Пирин.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР