Бедствено положение обяви община Костинброд след проливните валежи, които наводниха

...
Бедствено положение обяви община Костинброд след проливните валежи, които наводниха
Коментари Харесай

Бедствено положение в Костинброд: Строят диги около язовир „Маслово“

Бедствено състояние разгласи община Костинброд след проливните превалявания, които наводниха домове и улици. Три от реките в региона преляха, в сериозно положение е една от стените на язовир „ Маслово “.

Дъждовете трансфораха в реки улиците в Костинброд и близкото село Петърч. Водата в дворовете надвишава метър, а мазетата и ниските етажи са наводнени.

„ Над 30 сантиметра е водата към този момент вътре. Добре че си знаем пътеките по дворовете. Ще се молиме да не идва повече, но тя продължава. Водата приижда “, споделя локална жена.

За хората от Петърч това е следващото наводняване.

„ Направи се промяна на реката, само че не се направи както би трябвало. Ръкавите са затиснати, става нещо като запушалка и по тази причина е по този начин “, споделя локалният гражданин Бисер.

„ Предположения доста, само че обстоятелствата са едни. Водата е извънредно доста, изключително повърхностната вода – в нивите текат реки сега. А поправки на мостове – всичко, което сме създали, към този момент се не помни “, сподели кметът на Община Костинброд Трайко Младенов….

В региона на язовира и край реките се вършат насипи, а хората се готвят за тежка и безсънна нощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР