Бедните в България стават все по-бедни и все повече. Все

...
Бедните в България стават все по-бедни и все повече. Все
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Пенсията не стига, синът ми праща пари от Америка

Бедните в България стават все по-бедни и от ден на ден. Все повече хора се нуждаят от помощи. При всички случаи приходите би трябвало да се вдигнат и да се направи ново преизчисление на пенсиите. Минималната пенсия би трябвало да бъде над прага на беднотия. Това сподели икономистът Мика Зайкова в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По нейни калкулации 28% е растежът на най-евтините, най-употребяваните хранителни артикули и зеленчуци през последния месец. Издръжката на един човек за 1 месец е 625 лева, а като прибавим и нарасналите цени на тока и парното, тези пари стават 1000 лева

Недостатъчно ясното пояснение пред обществото на образуването на заплащанията за пенсионерите през януари съгласно нея е причина за недоволството на пенсионерите. „ Едно е да преизчисляваш пенсия, а друго е да даваш обществена добавка. Грешка беше да се приказва, че никой няма да получи по-малко пари и хората чакаха да не получат по-малко пари от това, което са получавали през декември ", изясни Мика Зайкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР