Бедната страна Северна Корея, която е под многобройни международни санкции

...
Бедната страна Северна Корея, която е под многобройни международни санкции
Коментари Харесай

Северна Корея е застрашена от глад

Бедната страна Северна Корея, която е под многочислени интернационалните наказания поради своите нуклеарни оръжия и стратегии за балистични ракети, от дълго време се бори да се изхрани, страдайки от продължителен дефицит на храна, заяви Агенция Франс Прес.
Миналата година пандемията от ковид и поредност от летни стихии и наводнения прибавиха още по-голям напън върху задъхващата се стопанска система икономика.
На пленарно съвещание на централния комитет на ръководещата Работническа партия Ким съобщи, че стопанската система се е подобрила тази година, като промишленото произвеждане е повишено с 25% по отношение на година по-рано, заяви формалната организация KЦТА.
Но е имало редица отклонения заради редица провокации, добави севернокорейският водач.
"Ситуацията с храните на хората в този момент се изостря, защото селскостопанският бранш не съумя да извърши проекта си за произвеждане на зърно заради вредите от тайфуна предходната година ", сподели Ким.
Поредица от тайфуни предишното лято провокира наводнения, които унищожиха хиляди домове и заляха земеделска земя.
Ким прикани за стъпки за минимизиране на въздействието на сходни естествени бедствия, като съобщи, че обезпечаването на добра годишна продукция е "основен приоритет ".
На срещата беше разискван и "продължителният темперамент " на пандемията от ковид, заяви KЦТА. Пхенян има неприятна здравна инфраструктура и продължителен дефицит на медикаменти, а анализатори настояват, че развихряне на ковид би провокирало безпорядък в изолираната страна.
Северна Корея наложи строго заключване, когато запечата границата си през януари предходната година, с цел да спре разпространяването на вируса от прилежащ Китай. Пхенян от дълго време твърди, че не е имал случаи на вируса - изказване, в което анализаторите се съмняват. Но страната е платила голяма икономическа цена за блокадата.
Търговията с Китай, поддържащата жива стопанската система на Пхенян линия, се трансформира в тънка нишка, до момента в който цялата интернационална помощ е изправена пред строги ограничавания. Въздействието на пандемията "най-вероятно е влошило " филантропичната обстановка на север с към 10.6 милиона души в нужда”, сподели представител на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР