Бебето, което беше транспортирано вчера със самолет от Варна в

...
Бебето, което беше транспортирано вчера със самолет от Варна в
Коментари Харесай

Само по bTV: Лекарите, транспортирали бебето до София: Животът му ще бъде спасен


Бебето, което беше превозено през вчерашния ден със аероплан от Варна в София, е в тежко положение, само че животът му ще бъде избавен. Това оповестиха неонатолозите, пътували с детето.

То не е било недоносено, само че има затруднения, свързани с раждането.

За екипа, пътувал с 19-дневното дете до София, превозът е бил сложен поради тежкото му положение, описа Радка Масларска - един от лекарите във военния „ Спартан “.

„ Трябваше инсталация да бъде позиционирана в самолета, да бъде добре подредена, да се подсигури, тъй че да се обезпечи сигурност за живота на детето при този превоз. Това бяха и нашите опасения, само че това бе изпълнено от мордните инженери на самолета, от самите водачи бе съгласуван полетът с височината, която би трябвало да се извършва в такова положение на такова дете “, изясни доктор Радка Масларска.

Лекарите са били обезпокоени, защото опциите за реанимация в самолета са лимитирани. Преместването обаче е сполучливо и съгласно медиците - извънредно значимо.

„ Във Варна има неонатолози, има и техника, само че просто детето има потребност да се създадат по софтуерни проучвания, и предвид на тежкото положение би трябвало да бъде в болница, където тези проучвания могат да се създадат покрай леглото на детето, не да бъде превозено до друго лечебно заведение “, добави доктор Радка Масларска.

Двама лекари и две сестри са пътували с бебето до София, като екипът има опит с въздушен превоз на деца и преди:

„ Предизвикателство беше в действителност със „ Спартана “. Бяхме летели с гражданска авиация, да, само че със „ Спартан не, организацията беше на равнище и сме удовлетворени, че успяхме да осъществим задачата “, съобщи старшата сестра Елена Борисова.

„ Детето е в тежко положение, само че е устойчиво във връзка с виталните индикатори – неговият живот ще бъде избавен “, безапелационна е доктор Радка Масларска.

Майката ще бъде до детето от на следващия ден, оповестиха от болничното заведение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР