Бебенцата са създадени за гушкане, люшкане и целуване, особено през

...
Бебенцата са създадени за гушкане, люшкане и целуване, особено през
Коментари Харесай

Дете по устата не се целува

Бебенцата са основани за гушкане, люлеене и целуване, изключително през първиет няколко месеца, когато към момента не могат да се изпълзят с все сили до другия кран на стаята.

Може ли обаче нежностите да са рискови?

Може, в случай че децата се целуват по устата.

За тази странна на пръв взор възбрана заставам два вида аргументи – физически и обществени.

Обясняваме първо физическата страна, тъй като обществената по този начин или другояче не е толкоз съответна.

Детето не би трябвало да се целува по устните, тъй като по този начин се предават доста бактерии от възрастния към детето.

И в случай че с микробиома на майка си детето е привикнало до някаква степен, то с бактериите на по-далечните родственици не е и има сериозна заплаха от предаване на вирус.

Да не приказваме за целуване от човек, който има херпес. Това е безусловно неразрешено и всяка майка би трябвало да бди за това даже с риск да ядоса или разсърди някой родственик.

Херпесният вирус е изключително рисков за бебетата и дребните деца, тъй че не рискувайте ненужно, а просто целувайте децата по бузите, крачетата и ръчичките.

 майка дете Thinkstock

Пушачите също би трябвало да са деликатни към милувките, тъй като по тялото и облеклата им е полепнал никотин и катран, който е нездравословен за бебето.

Социалните аргументи за това да не се целуват бебетата и децата по устата е потребността да се разграничават родителските от любовните милувки.

Родителските са демонстрация на деликатност и са безобидни, само че тези, с които възрастните показваме любовта си един към различен, би трябвало да са непокътната територия за интервала на любовта.

 майка дете Thinkstock

ез да навлизаме в детайлности, единствено ще споменем една плашеща статистика – доста постоянно насилниците над деца са техни близки роднини…

Просто не целувайте децата по устните.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР