Бебе на 40 дни е прието в инфекциозната клиника на

...
Бебе на 40 дни е прието в инфекциозната клиника на
Коментари Харесай

Бебе на 40 дни с коронавирус в болница

Бебе на 40 дни е признато в инфекциозната клиника на УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив през вчерашния ден. То е било контактно с баба си, която е инфектирана. Детето също е с позитивна проба, заяви регионалният шеф Дани Каназирева.

Тя благодари на екипа на клиниката, който макар огромното натоварване продължава да е на първа линия.

Инфекциозна болница в Пловдив към този момент е цялостна с пациенти с ковид, заяви 24plovdiv.bg. До приемането на бебето най-младият пациент е бил на 47 година Най-възрастният е на 87 година

В клиниката има задоволително защитни средства и лекарства, само че не доближават медици. По тази причина в Инфекциозна към този момент се командироват екипи от други лечебни заведения под тепетата.

" Берем плодовете на всеобщите събирания и абитуриентските балове ", коментира директорът на Центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев във връзка рекордния брой инфектирани с новия ковид за последното денонощие - 188 души, представен от " Фокус ".

Той изясни, че в цялата страна се следи увеличена заболеваемост, като новите огнища са свързани с баловете и всеобщите събирания на близки и родственици.

" Броят на новите потвърдени случаи пораства от 12 дни и към този момент имаме седмици с повече от 100, 150 инфектирани на ден, което води до някои нужни разбори, които всекидневно на срещите си обсъждаме. Засега се усилва контролът на въведените у нас ограничения. С удължаването на епидемиологичната обстановка не трябва да се позволява събиране на доста хора в магазини и обществени закрити пространства, където наложително би трябвало да се носят маски, сподели членът на Националния действен щаб.

Проф. Кантарджиев напомни, че носенето на маски е наложително и в градския превоз. По думите му е извънредно значимо в лечебните заведения да не се позволява разпространяване на болестта.

" Необходимо е прецизно съблюдаване на разпоредбите за работа и от ден на ден лечебни заведения да се включват, с цел да се поемат новите случаи ", сподели той и добави, че работодателите би трябвало да наблюдават за спазването на ограниченията в огромните колективи.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР