БДЖ-Товарни превози остана без вътрешно-фирмен контрол. Целият отдел е закрит,

...
БДЖ-Товарни превози остана без вътрешно-фирмен контрол. Целият отдел е закрит,
Коментари Харесай

БДЖ остана без вътрешнофирмен контрол

БДЖ-„ Товарни транспорти ” остана без вътрешно-фирмен надзор. Целият отдел е закрит, след поредност от следствия на NOVA, в които двама чиновници разкриха документи за фиктивни поправки на локомотиви с хиляди левове държавни пари. Според съкратените, това е углавен акт на БДЖ поради думите им пред камера, а сдружението изяснява дейностите си със структурни промени, предава Нова тв.

Възможно ли е да закрият отдел от 10 души, с цел да съкратят трима? Според Петър и Борислав, които намерено говореха за нарушавания в БДЖ, това е явно.

„ Една гимнастика за да бъдем отстранени, тъй като доказахме истината. Останалите 7 индивида, доколкото знаем, ще бъдат назначени на други позиции в нови отдели ”, коментира Петър Бръснаров.

„ Не ни уволняват, а ни редуцират ”, съобщи Борислав Илиев.

„ Значи в случай че ние не бяхме прави имаха 4 месеца управлението на БДЖ да предприеме против нас нужните дисциплинарни ограничения ”, коментира Петър Бръснаров.

Петър е чиновник на „ Товарни транспорти ”. Работата му е да разкрива нарушавания в държавната конструкция и да ги рапортува на шефовете. Твърдят, че не били чути от тях и по тази причина говорили пред камера - за обири на гориво, за футболисти на заплати в БДЖ, които не идвали на работа, за афери с защитата на сдружението.

Георги е непосредствен на Петър, а Борислав е индивидът, получил заплашително позвъняване, откакто изнесохме негови отчети за фиктивни поправки на локомотиви.

Съкращенията идват седмици, откакто Министерството на превоза разгласи, че в БДЖ няма нарушавания, а по NOVA ви показахме нови данни за нередности с ремонтите.

БДЖ пусна депеша до чиновниците от цялата страна, съкратените да не бъдат допускани до здания и обекти на „ Товарни транспорти ” и да не им се дават информация и документи по какъвто и да е мотив.

„ Това е боязън от истината и боязън някой да не разкрие по какъв начин се ръководи БДЖ сега ”, на мнение е Петър Бръснаров.

„ Нито сме крадци, нито сме убийци, нито сме нарушители, а сме едни хора, които сме си правили работата в БДЖ ”, коментира Георги Нешев.

За NOVA от БДЖ обясниха съкращенията с решение на съвета на шефовете за структурни промени – законът налагал да има два нови отдела - за прелиминарен и следващ вътрешен надзор в БДЖ, а Петър, Борислав и Георги не отговаряли на условията за обучение. Зам.-министърът на превоза и ръководител на съвета също разяснява проблема.

По данните за афери за източване на пари от поправки в БДЖ работи и прокуратурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР