БДЖ ще осигури допълнителни вагони във влак Родопи от Септември

...
БДЖ ще осигури допълнителни вагони във влак Родопи от Септември
Коментари Харесай

БДЖ осигуряват допълнителни вагони за теснолинейката Родопи

БДЖ ще обезпечи спомагателни вагони във трен " Родопи " от Септември за Добринище на 3-ти март , оповестиха от БДЖ.

На 3-ти март " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД ще обезпечат шест спомагателни вагона към състава на трен " Родопи " , който се движи по маршрута Септември-Добринище. Влаковата комбинация ще пътува с повишен състав по отношение на трансформиралата се в обичайната самодейност на Гражданско съдружие " За теснолинейката ". За националния празник самодейността е под мотото: " На 3-ти март: Заедно в теснолинейката ".

Празничното пътешестване се провежда за четвърта поредна година се провежда.

Теснолинейката потегля от гара Септември в 08:46 часа . След неговото идване в гара Якоруда пътуващите с композицията могат да се включат в шествието до центъра на градчето, където ще могат да се насладят на тържествена стратегия.

Цената на билета от Септември до Якоруда е 4.60 лева, а на непокътнатото място 0.50 лева . Желаещите да пътуват могат да употребяват разнообразни предложения за понижение при пътешестване в двете направления, пътешестване на групи или против показване на железопътни карти, които дават право на понижение.

За деца до 7-годишна възраст чиновниците на билетните каси ще издават безвъзмездни билети с нулева стойност против показване на документ за тяхната възраст . Безплатните билети за децата нямат право на седящо място, само че може да им бъде закупено непокътнато място против 0.50 лева

Билетите за пътуването са към този момент в продажба и могат да бъдат закупени от билетните каси и бюрата във всички гари в страната.

Теснолинейката по маршрута Септември-Добринище е включена в листата с най-интересните железопътни линии в Европа . Информацията е оповестена в Пътеводителя за Европейските железопътни написания, публикуван от немските железници (DB), представена от БДЖ.

Средната скорост, развивана от теснолиней ката по маршрута е 40 км/ч . Линията минава през голям брой живописни кътчета с многочислени тунели и мостове. По трасето се намира гара Аврамово, която е най-високо разположената гара на Балканския полуостров - на 1267 м надморска височина . Железопътната линия е с междурелсие 760 мм и дължина към 125 км, като стартира от Горнотракийската равнина, минава през западните Родопи и Аврамовата седловина (разделяща Рила и Родопите) и доближава разложкото поле в подножието на Пирин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР