ББР ще отпуска кредити на фирми, кандидатстващи по проекти. Българската

...
ББР ще отпуска кредити на фирми, кандидатстващи по проекти. Българската
Коментари Харесай

ББР ще отпуска кредити на фирми, кандидатстващи по проекти

ББР ще отпуска заеми на компании, кандидатстващи по планове. Българската банка за развиване започва първата си стратегия, създадена взаимно с бизнеса. Банката ще отпуска заеми на компаниите с планове по
национални и европейски стратегии.
Вече утвърдени претенденти ще могат да получат финансиране до 100%, а тези, които още не са подписали договорите си за безплатна помощ – до 85 на 100.
Бизнесът ще може да кандидатства
за капиталови заеми до 5 млн. лева със период на погашение до 6 години. Има и още една алтернатива – негарантиран заем до 200 000 лева в допълнение към средствата за вложения.
„ Ако вие сте малко и приблизително дружество
и желаете да кандидатствате по европейска стратегия, само че нямате парите, с които би трябвало да реализирате плана, а след което да получите безвъзмездната помощ – това е смисълът на програмата.
Да даде опция на българския бизнес
да взе участие по тези стратегии. Ние ще финансираме дребния и междинен бизнес, а когато той е спечелил една европейска стратегия и получи безвъзмездната помощ, той ще възвърне парите на банката ”, изясни ръководителят на Надзорния съвет на ББР доцент доктор Росен Карадимов, представен от Нова телевизия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР