Базираното в източната част на Либия правителство, съюзно на военачалника

...
Базираното в източната част на Либия правителство, съюзно на военачалника
Коментари Харесай

Източното либийско правителство подаде оставка

Базираното в източната част на Либия държавно управление, съюзно на военачалника Халифа Хафтар, подаде оставка в неделя на фона на възходящи митинги в редица градове поради влошени условия на живот и корупция. Това заяви основаният в Тобрук парламент на уеб страницата си, представен от Анадолската организация.
Абдула Ал-Тани, ръководителят на държавното управление, което не е интернационално прието, подаде оставката си пред ръководителя на основаната в Тобрук Камара на представителите Агила Салех по време на незабавна среща, на която те разискаха настояванията на протестиращите.
Хората в няколко източни града стачкуваха през последните три дни поради неприятните условия на живот в района. 
 Протестиращи възпламениха офисите на хората на Хафтар в Бенгази Протестиращи възпламениха офисите на хората на Хафтар в Бенгази
Протестиращите във втория по величина град в Либия Бенгази подпалиха централата на източната администрация, следена от военачалник Хал...
Libyan Crimes Watch, основана в Обединеното кралство организация за отбрана на правата, цитира локални медии, съгласно които милициите на Хафтар са разкрили огън по стачкуващи в провинция Марж, като един човек е умрял и един е ранен. 
Друг отчет на локалните медии твърди, че петима души са били ранени в Бенгази, Байда и Марж заради набези от милицията на Хафтар, написа още БГНЕС.
Знаете, Либия е раздрана от революция след свалянето на починалия държател Муамар Кадафи през 2011 година Правителството на националното единодушие (ПНС) е основано през 2015 година по съглашение, ръководено от Организация на обединените нации, само че напъните за дълготрайно политическо споразумяване се провалят заради военна атака от лоялните на Хафтар сили.
Организация на обединените нации признава държавното управление отпред с премиера Файез Сарадж за законна власт на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР