Базираната в Сингапур биотехнологична компания BioAcumen Global създаде специализиран PCR

...
Базираната в Сингапур биотехнологична компания BioAcumen Global създаде специализиран PCR
Коментари Харесай

Нова технология: Създадоха специализиран PCR тест за "Омикрон"

Базираната в Сингапур биотехнологична компания BioAcumen Global сътвори профилиран PCR тест, който може да разпознава варианта " Омикрон “ на COVID-19, оповестява локалното англоезично издание The Straits Times.

Това значи, че има три вероятни резултата от проучването: позитивен за ковид и " Омикрон “, позитивен за ковид , само че негативен за " Омикрон “ или изцяло негативен, споделиха пред изданието създателите на плана от BioAcumen Global.

В момента, както показват учените, при осъществяване на обичайни PCR проби са нужни спомагателни проучвания за разкриване на нов вариант. " Средно лишава още един ден “, означават специалистите. " С тази разработка експертите ще се нуждаят от няколко часа, с цел да потвърдят съществуването на новия вариант на ковид а “, споделиха представители на разработчиците.

Компанията означи, че към този момент е почнала всеобщо произвеждане на проби, които главно ще се употребяват на входните точки в страната.

Към днешна дата в Сингапур са разпознати три импортирани случая на " Омикрон “.

На 26 ноември Световната здравна организация (СЗО) отбелязя варианта на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак омикрон. СЗО акцентира в изказване, че разновидността " има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие “. Няколко промени в шиповия протеин едновременно могат евентуално да затруднят неутрализирането на патогена с антитела, което може да повлияе на успеваемостта на имунизациите. Освен това, по предварителни данни, вариантът има нараснала дарба за разпространяване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР