Базираната в САЩ компания за сладкарски изделия, храни и напитки

...
Базираната в САЩ компания за сладкарски изделия, храни и напитки
Коментари Харесай

Американска компания купува Chipita за 2 млрд. долара

Базираната в Съединени американски щати компания за сладкарски произведения, храни и питиета Mondelez International съобщи, че се е съгласила да придобие основаната в Гърция Chipita, главен производител на кроасани и печени закуски, дейна в Централна и Източна Европа, за към 2 милиарда долара 

Mondelez възнамерява да финансира придобиването посредством композиция от ново издаване на дългoви книжа и налични парични средства.

Chipita, която има портфолио от марки като 7Days, Chipicao и Fineti, е генерирала почти 580 милиона $ доходи през 2020 година.

Chipita е основана в гръцката столица Атина, само че работи отвън Гърция от 1996 година посредством основаване на индустриални фабрики в България, Полша, Румъния, Русия и Саудитска Арабия и в последно време Турция, Малайзия, Мексико и Индия. 

През същия интервал Chipita основава и търговски офиси в Чехия, Германия, Унгария, Сърбия, Словакия, Хърватия, Прибалтика, Грузия, Украйна, Беларус и Англия.

В гръцкия производител на храни работят над 5800 души и предлага своите артикули в 56 страни, директно или посредством стратегически партньорства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР