Базираната в Масачузетс биотехнологична компания намекна, че новият кандидат за

...
Базираната в Масачузетс биотехнологична компания намекна, че новият кандидат за
Коментари Харесай

Moderna прави ваксина, насочена към варианта Omicron

Базираната в Масачузетс биотехнологична компания загатна, че новият претендент за ваксина може да премине към клинични проби за " 60-90 дни ", какъвто беше казусът с предходни претенденти за характерни разновидности.

В допълнение, Moderna " към този момент учи " два други " многовалентни претенденти за бустер в клиниката, които са проектирани да плануват разновидности като тези, които са се появили във разновидността Omicron ".

Компанията също по този начин разгласи, че е завършила с тестването на по-висока бустерна доза от 100 микрограма и ще търси да дефинира дали тя " обезпечава по-голяма обезвреждаща отбрана против Omicron “, добавя БНР.

В момента единствено бустерната доза от 50 микрограма на имунизацията Moderna е утвърдена в Съединени американски щати и успеваемостта на тази доза също ще бъде тествана против новия вид на Covid-19.

И компанията Novavax съобщи, че към този момент работи върху ваксина против новооткрития вид на ковид Omicron.

Фармацевтичната компания означи, че " към този момент е инициирала създаването на нов рекомбинантен шипов протеин, основан на известната генетична поредност “ и добави, че чака ваксинатата да бъде подготвена за тестване и произвеждане след няколко седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР