Базираната в Истанбул фирма за космически технологии се очаква да

...
Базираната в Истанбул фирма за космически технологии се очаква да
Коментари Харесай

Турция планира „среща” с Луната през 2023 г.

Базираната в Истанбул компания за галактически технологии се чака да създаде достоверната технология за хибридни мотори, която ще разреши на Турция сполучливо да извърши задачата си до Луната, съобщи министърът на промишлеността и технологиите Мустафа Варанк, съобщи в. „ Сабах ”.
Delta V Space Technologies възнамерява да изстреля лична ракета, която да излезе в космоса това лято, сподели Варанк в коридорите на визитата си в оборудванията на компанията.
Варанк изрази упованието, че Delta V ще създаде мотори, които да създадат допустимо Турция да извърши лунна задача със лични сили.
Неговите забележки идват, откакто президентът предишния месец разкри амбициозната 10-годишна Национална галактическа стратегия, която включва, изпращане на турски астронавти на научна задача в космоса и създаване на интернационално жизнеспособни сателитни системи.
Ердоган сподели, че Турция възнамерява да откри „ първи контакт с Луната “ през 2023 година, когато страната отбелязва стогодишнината от основаването на Република Турция.
Мисията до Луната ще бъде изпълнена на два стадия.
 НАСА ще изследват изискванията и ресурсите на лунната повърхнина НАСА ще изследват изискванията и ресурсите на лунната повърхнина
Националната администрация по аеронавтика и космос (НАСА) разпореди на Firefly Aerospace в Тексас контракт за доставка на съоръжение до Лу...
На първия стадий ще бъде направено жестоко кацане на Луната с национална и достоверна ракета с хибридни мотори която ще бъде изстреляна в орбита в края на 2023 година посредством интернационално съдействие.
„ През 2023 година желаеме да изпълним контакт с Луната за първи път, употребявайки нашите лични национални и истински технологии “, сподели Варанк.
„ На първо място, ще създадем изстрелване в орбита с интернационално съдействие, само че ще изведем наша лична национална ракета в орбита и нашият галактически транспортен съд ще се срещне с Луната “, означи министърът.
На втория стадий през 2028 година страната ще изстреля свои лични ракети в космоса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР