Байон. Възрастен стрелец откри огън пред джамия в Югозападна Франция

...
Байон. Възрастен стрелец откри огън пред джамия в Югозападна Франция
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Възрастен привърженик на Льо Пен стреля във френска джамия

Байон. Възрастен стрелец откри огън пред джамия в Югозападна Франция в понеделник, като рани двама души, обявиха от полицията, представени от The Wall Street Journal .
Задържан 84-годишен мъж за пукотевица пред джамията, която се намира в крайбрежния град Байон покрай испанската граница. Един от двамата потърпевши е в тежко положение, като съгласно управляващите има рани в гръдния панер.
Заподозреният е прочут на управляващите, оповестиха от полицията, тъй като той се е кандидатирал на локалните избори преди четири години от Националния фронт на Марин Льо Пен, извънредно дясната партия, която в този момент се споделя Национално придвижване. Полицията е задържала мъжа покрай дома му, откакто той избягал от мястото на стрелбата, оповестиха управляващите.
„ Тази офанзива против джамията в Байон е неизразим акт, който е безусловно в несъгласие с всички полезности на нашето придвижване “, написа Марин Льо Пен в обява в обществената мрежа „ Туитър “.
Полицейски чиновник съобщи, че обвиненият е приет за стрелбата, казвайки на полицията: „ Не ме интересува. Имам рак. " Полицията е разкрила револвер в колата на мъжа, сподели служителят. Заподозреният не разяснява претекстовете за дейностите си.
Вестникът напомня, че това е следващото от серия набези против джамии тази година, почнала в новозеландския град Крайстчърч.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР