Байерн Мюнхен няма да вземе решение дали да удължи спонсорския

...
Байерн Мюнхен няма да вземе решение дали да удължи спонсорския
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен решава догодина дали да подпише с Qatar Airways

Байерн Мюнхен няма да вземе решение дали да удължи спонсорския си контракт с катарската самолетна компания Qatar Airways до идната година. „ Ще продължим да дискутираме интензивно въпроса след Световното състезание през зимата и ще откри решение за Байерн Мюнхен “, съобщи изпълнителният шеф Оливер Кан пред 1501 членове на клуба на годишното Общо заседание, което се организира в събота вечер.

Кан добави, че почита паниките на почитателите по отношение на съглашението с самолетната компания, макар че доста последователи считат, че то накърнява репутацията на клуба поради обвиняванията в нарушаването на човешките права в Катар. Оливер Кан обаче отбрани контракта, който изтича в края на сегашния сезон.

„ В Катар има напредък що се отнася до изискванията на труд и човешките права. Никой не твърди, че Катар е страна, която дава отговор на европейските стандарти, само че в случай че желаете да измененията нещо, би трябвало да се срещнете с хората, да говорите с тях, да размените хрумвания, вместо да ги изключвате “, разяснява още изпълнителният шеф на немския футболен първенец.

Президентът на Байерн Мюнхен Херберт Хайнер малко по-рано се извини на членовете на клуба за грешките, които сподели, че е направил на миналогодишното заседание. Той бе приветстван за извинението си, само че бе много колеблив, когато още веднъж бе запитан дали клубът има намерение да продължи съдействието с катарската компания.

„ Не мога да отговоря на този въпрос сега “, сподели Хайнер, който бе избран отново за нов тригодишен мандат отпред на баварския клуб. Той бе единственият претендент за поста. Вицепрезидентите Дитер Майер и Валтер Менекес също бяха избрани отново.

Байерн Мюнхен регистрира поредна мощна финансова година и напредък, макар продължаващия резултат от пандемията от коранавирус. Клубът е спечелил 224,2 милиона евро от спонсори и маркетинг, а 159,5 милиона евро идват от мачовете и съпътстващите действия. Най-големият разход пък е за заплати – 324,1 милиона.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР