Байерн (Мюнхен) и Херта откриха новия сезон в Бундеслигата с

...
Байерн (Мюнхен) и Херта откриха новия сезон в Бундеслигата с
Коментари Харесай

"Байерн" започна защитата на титлата със зрелищно равенство с "Херта"

" Байерн " (Мюнхен) и " Херта " откриха новия сезон в Бундеслигата с оспорван мач и зрелищно тъждество 2:2 на " Алианц сцена ". Рекордьорът по трофеи в Германия и притежател на Сребърната салатиера за последните седем сезона, не съумя да започва с победа пред 75 хиляди свои почитатели.

Столичният тим още веднъж се оказа сложен противник за " Байерн ". Баварците остават със единствено една победа над " Херта " в последните шест мача. Тимът на Нико Ковач въпреки всичко съблюдава наклонността първенецът да не губи в първия кръг за сезона.

За " Херта " това беше дебютен мач за новия треньор на отбора Анте Чович.

За 90 минути баварците сътвориха повече от дузина голови положения, само че нямаха и шанс. Тимът обаче остава без победа, откакто две седмици преди началото на сезона загуби от " Борусия " (Дортмунд) в мач за Суперкупата на Германия.

От първите минути " Байерн " разчиташе на офанзиви по фланговете. Няколко пъти пробиви на Гнабри водеха до рискове, само че крилото по този начин и не съумя да откри Левандовски, който чакаше наказателното поле. След поредност от несполучливи опити комбинацията въпреки всичко сработи в 24-ата минута.

Гнабри беше открит отдясно и незабавно с едно допиране прати топката към границата на вратарското поле. Там Левандовски я засече, връхлитайки с шпагат и изведе " Байерн " напред.

 Левандовски открива резултата.
© Reuters

Левандовски открива резултата.

Само четири минути по-късно домакините желаеха дузпа, откакто топката срещна ръката на Максимилиан Мителщад. Въпреки това реферът реши, че нарушаване няма.

" Херта " се окопити от натиска на баварците в края на първата част и нанесе своя удар в рамките единствено на две минути. В 36-ата гостите от Берлин изравниха след куриозна обстановка. Доди Лукебакио излъга двама бранители и стреля, само че топката рикошира в гърба на Ведад Ибишевич и влетя в мрежата.

Първоначално имаше разногласия на кого да бъде записано попадението, само че в последна сметка Лукебакио беше вписан от рефера. За белгиеца това беше четвърти гол против " Байерн " на " Алианц сцена ", с което Лукебакио се подреди до Кристиано Роналдо и Маркус Розенберг, които са единствените играчи с сходно достижение.

 Футболистите на
© Reuters

Футболистите на " Херта " поздравяват Лукебакио.

Две минути след попадението на Лукебакио " Херта " стигна и до поврат. Ибишевич откри Марко Груич с хубаво подаване, прехвърляйки отбраната, той финтира вратаря Нойер и се разписа в опразнената врата - 1:2.

" Байерн " нямаше отговор и се отдръпна на отмора с гол пасив. Това беше и първият случай от 43 години насам, в който баварците губят на почивката в първия си домашен мач от първия кръг.

През втората част баварците подвигнаха оборотите и обсадиха вратата на гостите. " Байерн " владееше топката, само че нямаше толкоз празни пространства, от които да се възползва.

В 60-ата минута Левандовски падна в наказателното поле, откакто беше съборен от Никлас Щарк. Това се случи до момента в който топката беше надалеч от двамата играчи, само че реферът получи сигнал от видеоасистентите си да прегледа обстановката. Харм Осмер видя повторението и уточни бялата точка.


© Reuters

От 11-те метра Левандовски не сгреши и изравни резултата.

До края на дуела се игра главно пред вратата на " Херта ". Баварците обаче пропуснаха редица положения, стигна се и до няколко разбърквания пред вратаря Ярщайн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР