Байер Леверкузен се наложи над Байерн Мюнхен с 2:1 у

...
Байер Леверкузен се наложи над Байерн Мюнхен с 2:1 у
Коментари Харесай

Леверкузен срази Байерн след две дузпи и направи услуга на Дортмунд

Байер Леверкузен се наложи над Байерн Мюнхен с 2:1 вкъщи в среща от 25-ия кръг на немската Първа Бундеслига .
Футболистите на Байер честват втория гол от дузпа на Есекиел Паласиос.
На „ Бай Арена “ Йошуа Кимих изведе баварският исполин напред в резултата в 22-та минута след подаване на съотборника си в халфовата линия Леон Горецка. Нещата обаче се объркаха за възпитаниците на Юлиан Нагелсман след почивката, когато тимът позволи поврат. И двете попадения за „ аспирините “ бяха осъществени от дузпи, като прецизен на два пъти бе Есекиел Паласиос. Байерн не съумя да отвърне на предизвикването и по този начин инкасира трето проваляне от началото на сезона в шампионата.

Загубата остави настоящите първенци на второ място в подреждането с актив от 52 точки, на една от лидера Борусия Дортмунд, който разгроми Кьолн с 6:1 в събота вечер. Леверкузен събра 37 пункта и е на три от шестия Айнтрахт Франкфурт, който заема последното място в зона Европа. В идващия кръг играчите на Шаби Алонсо гостуват на Шалке 04, до момента в който за Байерн следва изправителен против не какъв да е, а лидера Дортмунд на 1 април.

По-рано, Майнц 05 и Фрайбург направиха тъждество 1:1 . Рицу Доан откри за гостите в 55-та минута, само че домакините се добраха до точката след попадението на Карим Онисиво в шестата минута на добавеното време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР