Баварският производител официално обяви намерението си да пусне първото по

...
Баварският производител официално обяви намерението си да пусне първото по
Коментари Харесай

Ето го супер комбито BMW M3 Touring

Баварският производител публично разгласи желанието си да пусне първото по рода си BMW M3 комби преди съвсем две години - през август 2020 година Съобщението беше последвано от продължителна тийзър акция, която най-сетне завърши. Наточеното Touring осъществяване беше изцяло разкрито преди обществения му дебют, който ще се състои на следващия ден, на 23 юни на фестивала на скоростта в Гудууд.
`Ето

Размерите на BMW M3 Touring са 4 794 x 1 903 x 1 436 мм, т.е. то е с 85 мм по-дълго, 76 мм по-широко и с 4 мм по-ниско от общоприетото комби от третата серия. Новостта, чийто дизайн като цяло е заимстван от седана M3, по дифолт се оборудва с 19-цолови предни и 20-цолови задни колела. Независимо от избора на цвят на каросерията, покривът и релсите постоянно ще бъдат черни като стандарт - тъкмо като истинския заден дифузьор.
`Ето

Като алтернатива се оферират лазерни фарове, разпознаваеми по сините вложки в тях и екстериорен пакет M Carbon. Подобно на спортния седан, комбито M3 получава по-твърда каросерия от елементарната 3-Series с спомагателни подпори, адаптивно M-окачване с електронно ръководени амортисьори като стандарт, M Servotronic кормилно ръководство с изменчиво предавателно отношение, както и деен заден M-диференциал.
`Ето

Както се очакваше, M3 Touring ще се предлага във версия Competition, в която трилитровият редови турбо шестак е интензивен до 510 к.с. и има оптимален въртящ миг от 650 Нм. Пиковият миг е разполагаем в диапазона от 2 750 до 5 500 об/мин, а " прекъсвача " се задейства при 7 200 об/мин. Двигателят е комбиниран единствено с осемстепенна автоматизирана трансмисия с Drivelogic и M xDrive задвижване на всички колела.
`Ето

Колата има три настройки: общоприетоо 4WD, пистово 4WD Sport с акцент върху задните колела и задно задвижване 2WD с деактивиране на системата за стабилизиране. Освен всичко друго, има специфичен режим за дрейф - M Dynamic Mode.
`Ето

BMW M3 Touring Competition доближава първите 100 км/ч за 3.6 секунди (само 0.1 секунди повече от M3 Competition седан и M4 Competition купе), втората за 12.9 секунди, а спринтът от 80 до 120 км/ч лишава 2.7 секунди на 4-та предавка или 3.5 секунди на 5-та.
`Ето

Опционалният пакет M Driver's усилва електронно лимитираната оптималната скорост от 250 на 280 км/ч. Супер комбито ще предлага и спестяващ тежестта пакет M Race Track с въглеродно-керамични спирачки, спортни седалки M Crabon, гуми за писта и елементи от въглеродни нишки в купето. Интересно е още, че пакетът M Drive Professional (разширен надзор на сцеплението с 10 настройки плюс телеметрия) е част от общоприетото съоръжение.
`Ето

Между другото, още преди формалната премиера, нововъведението се трансформира в най-бързото комби на Нюрбургринг, като мина 20.83-километровата настройка на известната писта за 7 минути 35.06 секунди.
`Ето

Освен всичко друго, точно M3 Touring Competition се трансформира в първата пълноценна " емка ", която е оборудвана с интерфейс за лидера, прочут като iDrive 8 с закривен екран, който съчетава 12.3-инчов и 14.9-инчов мултимедиен екран. Много от общоприетите BMW-та към този момент са оборудвани с сходен кокпит, само че, да речем, най -новият M4 CSL не го получи.
`Ето

Обичайните модели от фамилията на 3-Series iDrive 8 се появиха едвам предишния месец като част от плануван рестайлинг. Производството на BMW M3 Touring Competition ще бъде открито в завода в Мюнхен, паралелно със седана. В родната Германия дебютът на пазара ще се състои този декември, като цените ще стартират от 97 800 евро с 19% Данък добавена стойност.
`Ето

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР