Батерийните клетки ще поевтинеят двойно в рамките на 10 годиниСлед

...
Батерийните клетки ще поевтинеят двойно в рамките на 10 годиниСлед
Коментари Харесай

Всеки седми нов автомобил ще е електрически през 2024 г.

Батерийните кафези ще поевтинеят двойно в границите на 10 години

След пет години електрическите коли ще заемат към 15% от целия пазар на коли (снимка: CCO Public Domain)

През последната година в света са продадени към 2,4 милиона електрически транспортни средства, само че до 2024 година броят им може да нарасне с повече от пет пъти, достигайки 13,2 милиона, сочи прогноза на южнокорейския тръст LG Chem.

На фона на общия брой продадени коли през 2024 година, електрическите модели ще заемат към 15% от пазара, отбелязва Ройтерс. Всъщност всеки седми автомобил, продаден след пет години, ще се задвижва от електрически мотор.

Разбира се, остава да се направи доста за разпространение на електрическите транспортни средства. Производителите би трябвало да предложат на клиентите по-достъпни модели.
още по тематиката
Важен фактор, ограничителен намаляването на цените на актуалните електрически автомобили, са тяговите батерии – на тях се пада до една трета от всички разноски за производството на електрически транспортни средства.

Но LG Chem вижда аргументи за оптимизъм в това отношение. Ако през 2015 година цената на батерийните кафези за предпазване на един киловатчас е била 200 $, то след 10 години тя ще спадне до 100 $.

Представители на южнокорейския колос даже имат вяра, че до 2025 година международният бизнес с произвеждане на акумулатори ще надвиши оборотите на целия пазар на полупроводници.

Не единствено строгите екологични стандарти ще допринесат за известността на електрическите транспортни средства – като значими фактори се обрисуват също услугите за наемане на коли и самостоятелните таксита.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР