Баскетболният ни национал Александър Везенков и клубният му отбор Олимпиакос

...
Баскетболният ни национал Александър Везенков и клубният му отбор Олимпиакос
Коментари Харесай

Сашо Везенков и Олимпиакос - супер шампиони на Гърция

Баскетболният ни национал Александър Везенков и клубният му тим Олимпиакос завоюваха Суперкупата на Гърция.

Олимпиакос победи огромния си противник Панатинайкос с 67:52 точки във финала на конкуренцията, която се организира в Родос и добави трофея към шампионската купа и Купата на страната, които завоюва в края на предишния сезон.

Везенков още веднъж бе след най-полезните за своя отбор. Той оформи „ дабъл-дабъл “, завършвайки с 12 точки, 11 битки и 2 асистенции за 29 минути на терена.

Мустафа Фал означи 12 точки, 5 битки и 5 асистенции за триумфа на „ алените “ от Пирея, до момента в който за Панатинайкос с 12 точки, 3 битки и 4 асистенции се регистрира Парис Лий.

Ключова за успеха на Олимпиакос бе третата четвърт, в която баскетболистите, водени от старши треньора Йоргос Барцокас, осъществиха 19 против 9 точки за съперника.

След равностойно първо полувреме, на почивката Александър Везенков и съотборниците му водеха с 3 точки – 37:34, а преди последните 10 минути преднината им бе 56:43.

И двата тима не бяха изключително ефикасни в стрелбата от отдалеченост, а баскетболистите на Олимпиакос имаха предимство в битката под коша.

Третото място в шампионата за Суперкупата на Гърция завоюва отборът на Промитеас, който надигра Колосос Родос с 95:71.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР